Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

"ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ"




Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ


Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μία από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, με φόντο την Άνδρο. Ο Βούλγαρης  αφηγείται κινηματογραφικά μία ιστορία, που φωτίζει τις σκιές της καθημερινότητας, τα κρυμμένα μυστικά, τις ταραγμένες σχέσεις και τις συνέπειες της υποταγής.
Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας που πλήττεται απο την θάλασσα,τον πόλεμο και τον έρωτα.

Η 20χρονη Όρσα είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα, δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται.  Η μητέρα των κοριτσιών, παρακάμπτοντας τα αισθήματα των παιδιών  της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με μόνο κριτήριο το συμφέρον. Στη συνέχεια, η μητέρα άθελά της ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό, το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της.

Είναι μια καταπληκτική ταινία, γεμάτη συγκίνηση η οποία αφηγείται τις δυσκολίες της ζωής μέσα στην καταδίωξη, η οποία προκαλεί δάκρυα στους θεατές της. 
Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε ΕΔΩ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παντελής Βούλγαρης, ΣΕΝΑΡΙΟ: Ιωάννα Καρυστιάνη
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 160'- Κατάλληλο άνω των 12 ετών. Παραγωγής 2013
ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ: πατήστε ΕΔΩ


ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο: