Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (2)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ.)

Το Επαγγελματικό Λύκειο είναι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση που είναι αδικημένη λόγω της κακής οργάνωσής της, που της πρόσθεσε δυσφήμηση.
Είναι το σχολείο που σου δίνει απολυτήριο λυκείου ισότιμο του γενικού και πτυχίο.
Οι μαθητές στο ΕΠΑΛ έχουν τα ίδια γενικά μαθήματα (εξαίρεση αποτελούν τα Αρχαία) με τα ΓΕΛ. Διαφέρουν στα μαθήματα ειδικότητας τα οποία γίνονται πιο εύκολα γιατί συνδυάζουν την θεωρία με την πράξη.
Παρέχει  ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας γιατί οι απόφοιτοι είναι ειδικευμένοι σε ένα τομέα, ειδικά οι πτυχιούχοι των σχολών μαθητείας που η εκπαίδευση τους γίνεται κυρίως σε χώρους εργασίας. Η πολιτεία αν κατορθώσει να αποτρέψει τους ευκαιριακούς εργοδότες, οι οποίοι αναζητούν πρόσκαιρους εργαζόμενους με μικρό κόστος τους οποίους απασχολούν σε εργασίες διαφορετικές από την πρόσληψή τους, τότε η επαγγελματική εκπαίδευση πετυχαίνει τους στόχους της. Ο μαθητευόμενος τότε σε μια εργασία αν "κάνει" στον εργοδότη, έχει προοπτική να τον προσλάβει!
Η Επαγγελματική εκπαίδευση είναι κυρίαρχη στις προτιμήσεις των μαθητών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα βρίσκεται στις εξαιρέσεις. Ο λόγος είναι η "επιπόλαιη" οργάνωση της λειτουργίας της, οι θολές στοχεύσεις... 
 Πατήστε ΕΔΩ για να γνωρίσετε το νέο ΕΠΑΛ σε μορφή αρχείου παρουσίασης, δημιούργημα του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Αλίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου