Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ...


 «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

Πρόσφατα διοργανώθηκε για άλλη μια χρονιά η εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με τίτλο «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!». Η ημερίδα οργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, Δημόκριτος. 

 Η ημέρα ξεκίνησε με το φεστιβάλ παιδικής θεατρικής δημιουργίας. Έξι σχολεία, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν μικρά θεατρικά με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε τελικά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με το έργο «Τα φλύαρα παπαγαλάκια».Βέβαια, οι προσπάθειες όλων των παιδιών ήταν αξιόλογες και πέρασαν τα μηνύματά τους σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο γοητευτικό κόσμο του Διαδικτύου.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από επίσημους φορείς, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε ο διάλογος ανάμεσα στους νέους και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας «Το Παντοπωλείο».
Το βασικό μήνυμα της ημερίδας ήταν ότι το Διαδίκτυο είναι ένα σπουδαίο εργαλείο που μας βοηθάει σε πολλούς τομείς, πρέπει όμως να το χειριζόμαστε με σύνεση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και να μην εκθέτουμε τον εαυτό μας σε επαφές με άτομα που δεν γνωρίζουμε.
Από το σχολείο μας τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν η υποδιευθύντρια Ευγενία Λουμπαρδιά,  η οποία είναι και πρέσβειρα του σχολείου μας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και η καθηγήτρια Κατερίνα Δοκοπούλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου