Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ



                               ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Το Ίδρυμα Ευγενίδη (Πλανητάριο) επισκέφθηκε η Δευτέρα Γυμνασίου την Τρίτη 18 Μαρτίου και απόλαυσε την κάθε ξεχωριστή στιγμή.
Οι εκδρομείς αναχώρησαν στις 8.30 από το χώρο του σχολείου και η πρώτη στάση έγινε στην Μαρίνα Φλοίσβου. Η προβολή της ταινίας στο Πλανητάριο ήταν προγραμματισμένη στις 11.30 με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεση τους για να κάνουν περιήγηση στα ιστορικά πλοία που χάρισαν νίκες και δόξα στη χώρα μας. 
Απόλαυσαν εξωτερικά τον Αβέρωφ, το ιστιοφόρο Ευαγγελίστρια, το πλοίο του ΟΤΕ Θαλής, την θαλαμηγό Ευγενίδης και περιηγήθηκαν  το πολεμικό αντιτορπιλικό πλοίο Βέλος, το πλοίο σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.
 Σε ομάδες οι μαθητές ανέβαιναν στο πλοίο και ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του. Μια ενδιαφέρουσα εμπειρία αφού το πολεμικό δεν έχει την ευρυχωρία των άλλων πλοίων μεταφοράς. 
Σε μια καμπίνα βρίσκονται άρθρα και κείμενα που εξιστορούν την ιστορική σημασία του αντιτορπιλικού.
 Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την περιήγηση  στο  κατάστρωμα όπου είναι τοποθετημένα τα κανόνια του πλοίου.
Ακολούθησε σύντομη  βόλτα στην παρακείμενη ονομαστή μαρίνα του Φλοίσβου.
Στο Πλανητάριο οι εκδρομείς έφτασαν 20΄πριν την έναρξη της προβολής ,δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να περάσουν λίγο χρόνο διασκεδάζοντας με τους φίλους τους.
Η ταινία είχε θέμα την εξέλιξη του σύμπαντος και όλου του γαλαξία, των αστεροειδών πλανητών και της Γης μας. Το θέμα ήταν αρκετά ενδιαφέρον και έκανε τα παιδιά να προβληματιστούν ιδιαίτερα μέχρι ενός σημείου! Στην συνέχεια, που δεν "έπιαναν" το νόημα, είχε ως αποτέλεσμα κάποια από αυτά να απογοητευθούν από την ταινία. Γενικώς όμως οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν θετικές.
Μετά την προβολή όλοι επιστρέψανε στα πούλμαν για να πάρουν το δρόμο του σχολείου που έδινε τέλος στην χαρούμενη εκδρομή.
ΚΑΣΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου