Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ- 1η ΗΜΕΡΑ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Η τριήμερη εκδρομή του 3ου γυμνασίου Γλυφαδας ξεκίνησε το Σάββατο  29 Μαρτίου. Οι μαθητές κατέφθασαν με ανυπομονησία στην είσοδο του σχολείου όπου τους περίμεναν οι συνοδοί καθηγητές.
 Αρχικά η ατμόσφαιρα στο πούλμαν ήταν ήρεμη καθώς οι περισσότεροι δεν ήχαν ξυπνήσει για τα καλά, παρόλα αυτά μετά από την πρώτη στάση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Olympus plaza όπου εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν ελαφρά και να βγάλουν αρκετές φωτογραφίες, το κλίμα άλλαξε και επικρατούσε πανηγυρική ατμόσφαιρα με μουσική και γέλιο. Μερικοί από τους επιβαίνοντες διασκέδασαν τους υπόλοιπους και με αστεία ανέκδοτα κατα τη διάρκεια του ταξιδιού. 
 Ο πρώτος χώρος με αξιοθέατα που επισκέφθηκαν οι εκδρομείς ήταν η λίμνη και το φράγμα του Νικολαου Πλαστηρα για το οποίο ενημερώθηκαν απο τον σύνοδο τους αλλά και είχαν την δυνατότητα να τραβήξουν πολλές φωτογραφίες παρά το τσουχτερό κρύο.
Η λίμνη Πλαστήρα δημιουργήθηκε το 1960 εκεί όπου υπήρχε παλιότερα ο ποταμός «Ταυρωπός»,  αργοκυλούσε νότια για να συναντήσει τον Αχελώο.
Το 1928 ο επιφανής και έντιμος πολιτικός της Ελλάδας, ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας συνέλαβε την ιδέα για την κατασκευή ενός φράγματος που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου, της ύδρευσης της Καρδίτσας και άλλων κοινοτήτων, αλλά και στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Η επόμενη στάση ήταν  το ξενοδοχείο διαμονής. Το προσωπικό του ξενοδοχείου μοίρασε τα δωμάτια στα παιδιά τα οποία ξεκουράστηκαν μετά απο την πολύωρη διαδρομή τους . Ύστερα οι καθηγητές συνόδευσαν τους συμμετέχοντες στην πόλη των Τρικάλων όπου επισκέφθηκαν ένα μπαρ , εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να χορέψουν και να ξεφαντωσουν , ενδιαφέρουσα ήταν ωστόσο και η ενεργή συμμετοχή των συνοδών στον ρυθμό της μουσικής. 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Φωτογραφίες από τις χορευτικές φιγούρες γιατί δεν υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή