Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ-2η ΗΜΕΡΑ

ΕΛΑΤΗ- ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Οι μαθητές σηκώθηκαν ακολουθώντας πίστα το εγερτήριο παρόλα αυτά η κούραση ήταν εμφανής λόγω της περασμένης νύχτας ωστόσο η χαρά και η καλή διάθεση της συμμετοχής σε αυτή την εκδρομή υπέρ νικούσε.

 Η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε σε ένα μικρο χωριό ,έξω από την πόλη των Τρικάλων, την Πύλη όπου εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν το υπέροχο τοξωτό, πέτρινο γεφύρι καθώς και τους καταρράκτες οι οποίοι σχηματίζονται στην αρχή του ποταμού που περνά κάτω από το γεφύρι.
 Το φυσικό αυτό τοπίο ήταν πανέμορφο και παρα τις βροχερές καιρικές συνθήκες ενέπνευσε του μαθητές να τραβήξουν αρκετές φωτογραφίες την φύση αλλά και τους φίλους τους. 
Η διαδρομή συνεχίστηκε ευχάριστα περνώντας μέσα απο καταπρασινες βουνοπλαγιές μέχρι την επόμενη στάση στο χωριό  Ελάτη. Το υπέροχο καιρικά φαινόμενο ήταν η πυκνή ομίχλη η οποία είχε καλύψει εξ ολόκληρου το χωριό. Οι συμμετέχοντες αφέθηκαν ελεύθεροι για περίπου μισή ώρα έτσι ώστε να το περιηγηθούν καθώς και το μικρο δασάκι που υπήρχε.  
Οι συμμετέχοντες  συνέχισαν για την τελευταία στάση τους στο γραφικό χωριό του Περτουλιου φημισμένο για το χιονοδρομικό του κέντρο και για τα γραφικά πέτρινα σπίτια του. 
Όταν το βράδυ έφτασε όλοι χαρούμενοι και ζωντανοί ανέβηκαν στο πούλμαν και ξεκίνησαν για το κοντινό χωριό όπου γευμάτισαν στην τοπική ταβέρνα. Με ζωντανή μουσική οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να χορέψουν χώρους όπως ζεϊμπέκικο και χασάπικο. 
Εμφανής ήταν και η συμμετοχή των καθηγητών οι οποίοι έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ μαζί με τους μαθητές. Η αναχώρηση από την ταβέρνα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές και τους δημιούργησε ανάμικτα συναισθήματα χαράς μεν για το ότι πέρασαν μια υπέροχη μουσικοχορευτική βραδιά αλλά και λύπης για το ότι έλαβε τέλος παρόλα αυτά το γλέντι συνεχίστηκε και στο πούλμαν όπου η Εύα Καραισκου ερμήνευσε με καταπληκτικό τρόπο τραγούδια ελληνικά και ξένα. Συγκροτημένοι επέστρεψαν όλοι στο ξενοδοχείο όπου και κοιμήθηκαν για να είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου