Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ-3η ΗΜΕΡΑ


ΜΕΤΕΩΡΑ
Η τρίτη και τελευταία μέρα της εκδρομής ξημέρωσε, οι μαθητές σηκώθηκαν νωρίς και κατέβηκαν στην ρεσεψιόν έτσι ώστε να φάνε το πρωινό τους. Επιβιβάστηκαν στην συνέχεια στο πούλμαν με προορισμό την ιερά μονή του Μεγάλου Μετεώρου για την οποία έμαθαν κάποια πράγματα από τον ξεναγό τους καθώς και για την ιδιαίτερη γεωλογία της περιοχής.
Φτάνοντας στην μονή είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα και να τραβήξουν πολλές φωτογραφίες.
Ανέβηκαν τα σκαλιά που οδηγούσαν στην είσοδο της μονής εκεί επισκέφθηκαν τους διάφορους χώρους που διέθετε όπως την πινακοθήκη και τα αποστακτήρια. Χώρους, μέσα από τους οποίους έμαθαν νέα ενδιαφέροντα πράγματα για την μοναστική και αγροτική ζωή εκείνης της εποχής. 
Η επόμενη στάση η πόλη της Καλαμπάκας, οικοδομημένη στη σκιά των Μετεώρων, στην οποία οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι για περίπου μια ώρα για να μπορέσουν να την περιηγηθούν,  αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στάση μετά από την οποία ξεκίνησε επίσημα το ταξίδι της επιστροφής. 
 Το ταξίδι συνέχισε ευχάριστα με γέλια και χαρές αλλά ωστόσο έκδηλη ήταν και η λύπη στα πρόσωπα των μαθητών επειδή έβλεπαν πως η εκδρομή έφτανε στο τέλος της. 
Λίγο πριν από την είσοδο στην Αθήνα η εκδρομή έκλεισε με τραγούδια από τα παιδιά καθώς και με ανέκδοτα αλλά και με ένα ιδιαίτερο γρίφο του Αϊνστάιν προσφορά της Κυρίας Αθανασίου.
Κοινή εκτίμηση και ανάγκη των παιδιών της εκδρομής να εκφράσουν και με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους συνοδούς καθηγητές, τον οδηγό του πούλμαν και τον ξεναγό μας οι οποίοι μας χάρισαν αυτές τις υπέροχες και αλησμόνητες στιγμές. 
Το σίγουρο πάντως είναι πως τα παιδιά απέκτησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και διασκέδασαν με την ψυχή τους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου