Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

6ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

"Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ"

Τη θεατρική παράσταση "Η φάρμα των ζώων", που εύστοχα σατιρίζει και καυτηριάζει τις κυβερνήσεις που επιβάλλονται με σκοπό να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αλλά καταλήγουν σε δικτατορίες, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του 6ου Λυκείου Γλυφάδας. Ερασιτεχνική μαθητική ομάδα με θεατρική παιδεία ετών τόσο στην επιλογή των έργων όσο και στην σωστή παρουσίασή τους.
Οι παραστάσεις δίδονται στο κινηματοθέατρο του δήμου "Μελίνα Μερκούρη" (Ανατολικής Ρωμυλίας και Γεννηματά) την Παρασκευή (σήμερα) και το Σάββατο, 4 και 5 Απριλίου αντίστοιχα, στις 8:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σήμερα θα παραβρεθεί ο δημοφιλής συνθέτης Μίμης Πλέσσας που "έντυσε" μουσικά το έργο. Το Σάββατο θα παραβρεθούν ο μεταφραστής του έργου Ερρίκος Μπελιές και ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο του Βρετανού δημοσιογράφου του BBC Τζώρτζ  Όργουελ που το έγραψε το 1945, διαπραγματεύεται το ζήτημα της συγκέντρωσης και κατάχρησης της εξουσίας, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τη διεφθαρμένη επίδραση της δύναμης  όταν ασκείται από οποιανδήποτε. Ακόμα κι εκείνης της δύναμης που ξεκινά από τα σπλάχνα του "λαού"...
Είναι η καυστική απεικόνιση της νέας και ελπιδοφόρας ηγεσίας που, μόλις έρθει στην εξουσία, γίνεται ότι και οι προηγούμενες. Είναι μια απροκάλυπτη αλληγορία της διαφθοράς και θεωρείται από τα λογοτεχνικά έργα που έχουν επηρεάσει περισσότερο και με τρόπο καταλυτικό, τη σκέψη του δυτικού πολιτισμού του 20ου αιώνα πάνω στα πεπραγμένα των πολιτικών ανακατατάξεων που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι αλληγορικό και ταυτόχρονα ανατριχιαστικά ρεαλιστικό. Μιλά για μικρές και μεγάλες δικτατορίες, μιλά για τη δίψα του γουρουνιού- ανθρώπου για εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου