Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ... ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ!

Επήλθε συμφωνία μεταξύ των δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού- Αργυρούπολης με επίκεντρο το χώρο του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας (το 3ο Λύκειο είναι φιλοξενούμενο).
Ένας χώρος που ανήκει στην Γλυφάδα και βρίσκεται στην Αργυρούπολη. Έκταση που τόσο ο σημερινός δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης όσο και ο πρώην δήμος Αργυρούπολης επιδίωξαν η "ξένη" νησίδα να γίνει επικράτεια τους αλλά απέτυχαν. Η χρήση της ως εκπαιδευτήριο λειτουργούσε αποτρεπτικά για κάθε απόπειρα που έκαναν.
Η Γλυφάδα στενάζει να φιλοξενήσει τους νεκρούς της. Το λεγόμενο νέο νεκροταφείο είναι άγνωστο αν και πότε θα λειτουργήσει. Ο νέος περιβαλλοντικός νόμος επιτρέπει την επέκταση των υφισταμένων. Το νεκροταφείο της Αργυρούπολης έχει όλο το βουνό που συνορεύει δικό του να απλωθεί βόρεια και ανατολικά προς τα όρια της Γλυφάδας. Περιοχή της πόλης μας που δεν κατοικείται.
Βρέθηκε λοιπόν η κοινή συνισταμένη, το κοινό συμφέρον των δύο δήμων. Κουμπάρος σε αυτόν τον αρραβώνα είναι πρώην δήμαρχος της περιοχής που διατηρεί στενές επαφές με τους δύο δημάρχους. Τυχαίες άλλως τε δεν είναι οι κοινές απόψεις και δράσεις τους για το μέλλον του Αεροδρομίου Ελληνικού.
Όλες οι ενέργειες γίνονται με απόλυτη μυστικότητα για να μην διαρρεύσουν και προκληθεί κάποια παρενέργεια και δημιουργήσει πρόβλημα επανεκλογής τους. Μετρημένοι στα δάκτυλα των δύο χεριών είναι οι μυημένοι στην συναλλαγή.
Το νέο όριο των δύο δήμων
Εμείς πως το μάθαμε; Τυχαία! Πριν ένα μήνα είδαμε έξω από το σχολείο ένα τοπογραφικό συνεργείο να κάνει μετρήσεις. Αυθόρμητα ρωτήσαμε τι μετρούν και μας απάντησαν τη διαμόρφωση των νέων ορίων με επιστημονικό τρόπο. Το τελευταίο μας προβλημάτισε και μόλις πρόσφατα μπορέσαμε να λύσουμε το γρίφο που κρύβεται πίσω από τον... επιστημονικό τρόπο!
Το "deal" θέλει να μετακινούνται τα όρια της Γλυφάδας προς το δρόμο του νεκροταφείου που θα γίνει οριακή οδός των δύο δήμων. Προηγουμένως το νεκροταφείο θα έχει επεκταθεί ανατολικά και βόρεια κατά 30 στρέμματα. Τα 23 θα βρεθούν στο νέο όριο της Γλυφάδας.
Η νέα θέση των σχολείων
Το 3ο Γυμνάσιο (με το Λύκειο) μεταφέρονται στο ιδιόκτητο οικόπεδο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Ευξείνου Πόντου και Αγίου Νεκταρίου. Παρέχεται επιπλέον έκταση ώστε να λειτουργήσουν τα δύο σχολεία  με δικό τους προαύλιο και κοινόχρηστο αθλητικό κέντρο. Την μελέτη και την οικοδόμηση των εγκαταστάσεων έχουν αναλάβει τρεις χορηγοί.
Το σχολικό συγκρότημα υπολογίζεται να παραδοθεί σε 18 μήνες το αργότερο και οι εργασίες ξεκινούν στις 3 Ιανουαρίου 2015!
Σήμερα γύρω στις 10:00 το βράδυ έχουμε βαρυσήμαντο ντοκουμέντο που μετά από αυτό το ρεπορτάζ θα μας παραδοθεί και θα σας το παρουσιάσουμε!

2 σχόλια:

  1. Είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα; Εμένα μου φαίνεται ρεαλιστικό και είναι η μόνη λύση του προβλήματος του κοιμητηρίου αλλά και του σχολείου να βρίσκεται στον οικισμό της Τερψιθέας. Τέλος δε για να κτιστεί για αυτή την γενιά το έργο πρέπει να τι αναλάβει ο χορηγός του παλαιού Δημαρχείου. Για την ιστορία ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ των δημοτών χωρίς να τελειώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή