Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ



 ΣΕ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΜΥΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΗΔΙ

Το Ναύπλιο ήταν ο τελικός προορισμός της μοναδικής ημερήσιας εκδρομής του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαΐου.

Η Α’ και η Β’ τάξη είχε ενδιάμεσο σταθμό τις Μυκήνες και η Γ’ τάξη το φρούριο του Παλαμηδίου.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων παρόντες προσφέροντας χυμούς και πατατάκια σε κάθε παιδί για το ταξίδι. 
 Η διαδρομή διήρκησε αρκετή ώρα, αλλά η ευχαρίστηση όλων των μαθητών κατά την άφιξή τους στις Μυκήνες, έδειξε ότι άξιζε τον κόπο.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και η  περιήγηση έγινε με τη βοήθεια ξεναγών, οι οποίοι οδηγώντας τα παιδιά, έδιναν παράλληλα ποίκιλες πληροφορίες για την ακρόπολη των Μυκηνών. Ο τρόπος προσέγγισης των παιδιών από τους ξεναγούς ήταν ιδιαίτερα φιλικός και κατατοπιστικός. Η μετάδοση των  πληροφοριών στα παιδιά, γινόταν με περιεκτικά λόγια, τα οποία ήταν εύκολα στην απομνημόνευση.

Στο Παλαμήδι  οι μαθητές απόλαυσαν τους χώρους του καλοδιατηρημένου κάστρου και προβληματίστηκαν για την κακοδαιμονία της φυλής, τον κομματικό διχασμό. Τη διαχρονική αρνητική κατάντια που έστειλε τον ηγέτη της Επανάστασης του 1821, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, σε ένα ανήλιαγο και στενάχωρο κελί του Παλαμηδιού.

Όλες οι τάξεις συναντήθηκαν για δύο ώρες στο Ναύπλιο! Τα παιδιά σε μικρές ομάδες περιπλανήθηκαν μέσα στα στενά της πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδας που διατηρεί τη γραφική και γοητευτική της όψη, έφαγαν σε όποιο εστιατόριο ήθελαν  και αγόρασαν μικρά δώρα για να τους θυμίζουν  αυτή τους την επίσκεψη.

Όταν έφτασε η ώρα του γυρισμού ο ενθουσιασμός ήταν φανερός στα πρόσωπα όλων των παιδιών από την υπέροχη μέρα όπου είχαν περάσει, παρόλο που ο χρόνος παραμονής στο Ναύπλιο ήταν λίγος, αυτά πήραν «ενέργεια».

 Όλοι οι μαθητές πέρασαν πολύ καλά κατά τη διάρκεια της εκδρομής και ανυπομονούν να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο την επόμενη χρονιά…

ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΩ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗ

1 σχόλιο: