Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

 ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

Οι μαθητές της  ΣΤ' τάξης του 6ου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας επισκέφτηκαν το 3ο Γυμνάσιο. Ήλθαν να γνωρίσουν το αρχαιότερο γυμνάσιο του άνω τμήματος της πόλης της Γλυφάδας  αλλά και των γειτονικών περιοχών της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Να αποκτήσουν ιδίαν αντίληψη των υποδομών και των δραστηριοτήτων του σχολείου που πρόκειται να γίνουν μαθητές του την νέα σχολική χρονιά.
Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν υποδέχθηκε η διεύθυνση του σχολείου.  Τους οδήγησαν στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου ξεκίνησε η γνωριμία και η ενημέρωση.
Προβλήθηκαν σε οθόνη οι χώροι του σχολείου και οι δραστηριότητες που υλοποιούνται είτε αυτόνομα είτε ενταγμένες στα διδασκόμενα μαθήματα. Ενημερώθηκαν για τις πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις μαθητών από δράσεις που πραγματοποιούνται στο 3ο Γυμνάσιο. 
Εκπαιδευτικοί, στη συνέχεια, τους ενημέρωσαν για το νέο σχολικό τους περιβάλλον, ώστε να το γνωρίσουν απαλλαγμένο από υπερβολές και μύθους!...
Ακολούθησε η περιήγηση στους ειδικούς χώρους, όπως είναι τα εργαστήρια Τεχνολογίας, Φυσικών επιστημών, Καλλιτεχνικών, τα δύο της Πληροφορικής, στην Βιβλιοθήκη, το κλειστό Γυμναστήριο και τις άλλες αθλητικές υποδομές, τους εκπαιδευτικούς κήπους της περιβαλλοντικής, αλλά και στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι επισκέψεις έγιναν την ώρα που σχεδόν στο σύνολό τους ήταν σε λειτουργία.
Τους άρεσε ότι χρησιμοποιούσαν οι μαθητές την υλικοτεχνική υποδομή που υπήρχε και ιδιαίτερα αυτόν των ειδικών αίθουσών. Στην αίθουσα της Πληροφορικής είδαν ότι σε κάθε μαθητή αντιστοιχούσε ένας υπολογιστής. Θαύμασαν τους αθλητικούς χώρους, τους οποίους και χρησιμοποίησαν! Παρατήρησαν ακόμη και οι αίθουσες διδασκαλίας είναι ευρύχωρες και διέθεταν τον εξοπλισμό τους, κάποιες είχαν και επι πλέον και διαδραστικούς πίνακες.
Διαπίστωσαν ότι το Γυμνάσιο της Τερψιθέας είναι ένα σχολείο με οργανωμένες υποδομές. Οι καθηγητές που ήλθαν σε επαφή, τόσο στην ενημέρωση όσο και στις αίθουσες διδασκαλίας που επίσκεφτηκαν, τους "κέρδισαν". Τους έλκυσαν θετικά και οι δυνατότητες που προσφέρει το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας να καλλιεργήσουν ενδιαφέροντα όπως περιβαλλοντικά, προγραμματισμού, πειραμάτων, δημοσιογραφίας... Δραστηριότητες που διεξάγονται σε οργανωμένους χώρους!
Οι μαθητές της Στ' τάξης αναχώρησαν με άριστες εντυπώσεις. Ενθουσιάστηκαν για το νέο τους σχολείο, το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου