Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Η ομάδα των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας που έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής τα πήγε καλά! Στους 356 πρωτεύσαντες της Α΄ Γυμνασίου ο Χρήστος Γκάνεμ ήλθε 82ος και στους πρωτεύσαντες της Β΄ Γυμνασίου ο Περικλής Λαμπαδίτης ήλθε 120ος. Συνολικά έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό μερικές χιλιάδες μαθητών...

Την προετοιμασία και την υποστήριξη της ομάδας των μαθητών που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ανέλαβε ο καθηγητής Νικόλαος Καλπύρης.
Την οργάνωση του διαγωνισμού έχει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την επιστημονική ευθύνη το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Τα θέματα που εξετάστηκαν οι διαγωνιζόμενοι αντιστοιχούσαν στην ύλη των τάξεων κατά προσέγγιση έως την εβδομάδα του διαγωνισμού, η οποία υπολογίστηκε με βάση τα Προγράμματα Σπουδών.
Ο διαγωνισμός διεξήχθηκε στις 7 Μαρτίου και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Η καθυστέρηση οφείλεται στον μεγάλο όγκο γραπτών και στον περιορισμένο αριθμό εθελοντών διορθωτών. Ο μικρός αριθμός διορθωτών- βαθμολογητών είναι επιλογή των οργανωτών ώστε να εξασφαλίζεται η ομοιογένεια της βαθμολόγησης.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τον καθηγητή τους! Πάντα επιτυχίες στο 3ο Γυμν. Γλυφάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ήταν αδικημένο σχολείο. Το σκέπαζε μια αρνητική φήμη. Κάποιοι καθηγητές προσπάθησαν και πέτυχαν την καταξίωσή του στην κοινωνία της περιοχής. Να ευχηθώ αυτή η θετική πορεία του, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο, να διατηρηθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή