Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΤΣΙΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ



Η ΒΑΡΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ

Διηγήματα που σχετίζονται με καταστάσεις στις οποίες μπορεί ο άνθρωπος να συναντήσει ή να νοιώσει. Στην πρώτη ιστορία βλέπουμε τη συγκίνηση ενός άντρα, ο οποίος αντικρίζει το παλιό σχολικό του θρανίο.
Στη δεύτερη ιστορία έχουμε την ξενάγηση ενός τουρίστα από έναν ντόπιο σε μια ιδιαίτερη σπηλιά. Στην τρίτη ιστορία θαυμάζουμε την υπομονή και την πίστη ενός κοριτσιού, για να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να γίνει ζωγράφος. Στην τέταρτη ιστορία έχουμε έναν νεαρό να μπλέκεται σε περίεργες καταστάσεις αλλά μετά τις λύνει με το έξυπνο μυαλό του. Η πέμπτη ιστορία αναφέρεται στον αποχωρισμό της μάνας και του παιδιού που πάει να σπουδάσει σε άλλη πόλη. Στην έκτη ιστορία παρουσιάζεται ο φόβος ενός μικρού κοριτσιού για ένα φανταστικό τέρας στο υπνοδωμάτιό της. Η τελευταία ιστορία παρουσιάζει την αγάπη του καπετάνιου για το πλοίο, το οποίο πρέπει να το εγκαταλείψει για να σωθεί ο ίδιος.
Ο συγγραφέας κατορθώνει να ενώσει τις ιστορίες έχοντας ως κοινό παρανομαστή τα συναισθήματα των ανθρώπων, τα οποία εκφράζει περιγράφοντάς τα με τα κατάλληλα επίθετα.
[Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ, σελίδες 76, έτος έκδοσης 1997]
ΑΝΝΑ ΑΡΤΕΝΙΑΝ
 ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου