Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Ο Ψύλλος
 
Μυθιστόρημα το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα τη ζωή ενός δωδεκάχρονου αγοριού, του Ηλία Συλαΐδη, ο οποίος εκδίδει μια χειρόγραφη εφημερίδα, τον "Ψύλλο".

Ζει με τους γονείς του σε ένα απομονωμένο χωριό κοντά στην Ολυμπία. Οι γονείς του, ο δάσκαλός του και όλο το χωριό κοροϊδεύουν την εφημερίδα του Ηλία. Έπειτα από λίγο καιρό αποφασίζει να φύγει από το σπίτι. Την ίδια μέρα έφτασε στο χωριό μια δημοσιογράφος που αναζητούσε τον Ηλία, διότι έλεγε ότι ήταν ο πιο μικρός δημοσιογράφος  στον κόσμο. Έτσι όλοι αναζητούσαν τον Ηλία με πιο πολύ αγχος αυτή τη φορά. Έπειτα από μια σειρά γεγονότων ο Ηλίας επιστρέφει και τα πράγματα αλλάζουν ολοκληρωτικά  στην ζωή του.
Το μυθιστόρημα είναι ενδιαφέρον διότι παρουσιάζει πως ήταν η ζωή στα παλαιότερα χρόνια και δείχνει επίσης ότι αν αγαπάς κάτι πάρα πολύ το κυνηγάς με κάθε κόστος.
[Εκδότης ΠΑΤΑΚΗΣ, σελίδες 159, έτος έκδοσης 2013]
ΙΛΑΡΙΑ ΝΤΑΚΑ
 ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου