Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ



 Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ποικίλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο έχουν προγραμματίσει  για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Περιλαμβάνονται Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις σε εκθέσεις και αρχαιολογικούς χώρους, συζητήσεις, διαλέξεις, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, γιορτές και εργαστήρια για παιδιά, με στόχο την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Παράλληλα δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τα μνημεία με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς.
Οι θεσμοθετημένες αυτές εκδηλώσεις, ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991, φέτος είναι αφιερωμένες στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα». Ζήτημα διαχρονικό, πολυδιάστατο και οδυνηρά επίκαιρο, είτε αφορά την ιδεολογία, είτε την πράξη. Μπορεί να αφορά την πολιτική ιδεολογία, την κοινωνική οργάνωση, αλλά και την προσωπική στάση απέναντι σε οτιδήποτε είναι ξένο ή παρεκκλίνει από τις νόρμες και τα «καθεστώτα» κάθε εποχής.
Στην διεύθυνση: www.culture.gr , θα βρείτε τα μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους με τις εκθέσεις που λειτουργούν. Τηλεφωνώντας θα πληροφορηθείτε για τις εκδηλώσεις του διημέρου που έχουν προγραμματίσει καθώς και να δηλώσετε συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου