Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
 
Συνάντηση που περιλάμβανε ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με σκοπό την διεύρυνση των υπαρχουσών γνώσεων και εμπειριών σε ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα που ενδεχομένως να απασχολήσουν ή απασχολούν παιδιά, πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Η σύναξη αυτή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, ήταν κοινή επιθυμία των καθηγητών του σχολείου και της υπεύθυνης παιδαγωγικής ευθύνης της Δ' Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αθήνας, Ευανθίας Μίχου.
Η παιδαγωγική συζήτηση, οι εμπειρίες που παρουσιάστηκαν και οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην  ειδικευμένη σύμβουλο, ενισχύθηκε η δυνατότητα και η ικανότητα  των εκπαιδευτικών να αντιμετωπίζουν γεγονότα που δεν είναι συνηθισμένα στην καθημερινότητα του σχολείου. Πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις που μπορούν να υπάρξουν και τότε πρέπει η αντίδραση του εκπαιδευτικού να είναι και άμεση και με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα και στις πιο εξεζητημένες περιπτώσεις που χρήζουν ειδικό να είναι κατορθωτή η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου