Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ



 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου ξεκίνησε το 44ο Φεστιβάλ βιβλίου το οποίο θα διαρκέσει ως τις 11 Οκτωβρίου. Παρουσιάζονται χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, περιλαμβάνονται οι πρόσφατες αλλά και οι κυκλοφορούσες παλαιότερες εκδόσεις.


Διοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Το αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ είναι «Η ανάγνωση ως πολιτική πράξη» και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με θέματα: Γλώσσα και πολιτική, Το βιβλίο σήμερα. Η δυναμική του έντυπου λόγου μπροστά στη δυναμική της εικόνας, Η πολιτική του ποιητικού λόγου. Είναι μια ευκαιρία να επανορίσουμε τις έννοιες της ανάγνωσης και της πράξης μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής αλλά και την έννοια της πολιτικής. Να διακρίνουμε τι σχέση έχει το διάβασμα με την ανάγνωση. Να ανακαλύψουμε πώς σημαίνεται η πράξη ή η απραξία μέσα στο πολιτικό περιβάλλον. Πως με την ανάγνωση μεταφέρεται η γνώση και το πληροφορημένο άτομο γιατί είναι εχθρός της κακής πολιτικής.
Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ βιβλίου είναι: Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00 – 22:30, Παρασκευή και Σάββατο: 18:00 – 23:00 και Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30.
Προτείνουμε να ξεφυλλίσετε τα βιβλία που σας κέντρισαν το ενδιαφέρον, όποια αποφασίσετε να τα αποκτήσετε φροντίστε να τα προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας. Οι τιμές πώλησης στις εκθέσεις είναι οι πιο ακριβές που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου