Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α' ΤΑΞΗΣ

Στο σύνολό τους σχεδόν οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για να ενημερωθούν σε παιδαγωγικά και λειτουργικά θέματα του σχολείου, στη σύναξη που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Η Γυμνασιάρχης Ευγενία Λουμπαρδιά στην ομιλία της προς τους παρευρισκόμενους τόνισε την επιθυμία του σχολείου για συνεργασία με τους γονείς στα γενικά θέματα αλλά και στα ειδικά, που ενδεχομένως υπάρχουν. Το 3ο Γυμνάσιο είναι σχολείο που "ακούει" και συμβάλλει στη λύση των προβλημάτων. Αναφέρθηκε στη καλή συνεργασία του σχολείου με το τμήμα Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας.
Πιστεύει στον θεσμοθετημένο ρόλο του Συλλόγου Γονέων και προέτρεψε τους γονείς να τον ενισχύουν με την συμμετοχή τους.
Ενημερώθηκαν, στη συνέχεια, για θέματα που αφορούν τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου όσο και στην ποιοτική φοίτηση των μαθητών, όπως είναι: οι απουσίες, η έγκαιρη προσέλευση, η πρόωρη αποχώρηση, οι εκδρομές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα κινητά τηλέφωνα, συμπεριφορά, η επικοινωνία γονέων-σχολείου, οι γραπτές δοκιμασίες, η πειθαρχία, οι κυρώσεις, ο σχολικός τροχονόμος, η εμφάνιση...
Η προσαρμογή των νέων μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον, επεσήμανε, επιτυγχάνεται όταν αντιληφθούν τα παιδιά την διαφορά από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Σε αυτήν την περίπτωση η συμβολή του σχολείου και των γονέων είναι παράλληλη.
Αναφέρθηκε στα προγράμματα που πραγματοποιούνται εκτός ωρών διδασκαλίας. Ενημέρωσε για την ημέρα που μπορούν να συναντήσουν τους εκπαιδευτικούς και είναι η Τετάρτη.
Στους γονείς δόθηκε ενημερωτικό έντυπο για τη λειτουργία του σχολείου το οποίο θα παρουσιαστεί και από το Διάλειμμα.
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων, Βασιλική Ευθυμίου, παρουσίασε δραστηριότητες του συλλόγου που βελτιώνουν το σχολικό περιβάλλον όπως είναι: οι σχολικοί τροχονόμοι και η τοποθέτηση σκιάστρων, η αγορά βιντεοπροβολέα και οθόνης, ενίσχυσε εκδρομές με συμμετοχή στο κόστος τους. Διοργανώνει χοροεσπερίδες για την κοινωνικοποίηση των παιδιών και ενίσχυση από τα έσοδα των σκοπών του συλλόγου, φροντίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και τον έλεγχο αυτών που μετέχουν. Ενισχύει κάθε κίνηση του σχολείου που αποσκοπεί σε λύσεις προβλημάτων που είναι αρμοδιότητας δημόσιων φορέων. Ζήτησε την συμμετοχή των παρευρισκομένων τόσο στην διοίκηση  όσο και στην πλαισίωση του συλλόγου.
Στην συνέχεια ενημέρωσαν τους γονείς σε θέματα της ειδικότητας τους ο υποδιευθυντής Γλαβάς Ισίδωρος και οι εκπαιδευτικοί: Γεωργακάκη Χρύσα, Αλειφέρη Γεωργία, Στρουμπή Μαργιέττα, Παπαδημητρίου Ζαφειρία, Δοκοπούλου Αικατερίνη, Δεκαρίστου Γεωργία, Καραμέρος Χρήστος, Μοιρασγέτη Σταυρούλα, Φυσάκη Παυλίνα, Κούβελα Μαρία  και Μακρογκίκας Ανδρέας.
Οι γονείς είχαν την δυνατότητα παρεμβάσεων, θέτοντας ερωτήματα που αφορούσαν το περιεχόμενο των μαθημάτων, την προσέγγιση του σχολείου με την συγκοινωνία και γενικότερα της περαιτέρω βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του.
Αρκετοί γονείς μετά το πέρας της συνάντησης δεν εγκατέλειψαν το σχολείο αλλά συνέχισαν τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς δημιουργώντας ενδιαφέροντα "πηγαδάκια" προβληματισμού και διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου