Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ

 ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα» διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική (μέχρι και 4 άτομα).
Η αφίσα μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό εικόνων, σκίτσων, ζωγραφικής, κολάζ, τεχνική graffiti κ.ά. Η δημιουργία της μπορεί να γίνει και με χρήση λογισμικού επεξεργασίας εικόνας και να σχεδιαστεί στον υπολογιστή ή στο χέρι. Η διάσταση εκτύπωσής της να έχει  μέγεθος σελίδας Α3 με κάθετο προσανατολισμό. Να έχει σαφές μήνυμα και να γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενό της από σχετική απόσταση.
Η αφίσα πρέπει να είναι πρωτότυπη δημιουργία. Σε περίπτωση που γίνεται χρήση μη πρωτότυπου υλικού για τις ανάγκες του έργου (κείμενα, φωτογραφίες, πληροφορίες από ιστότοπους κ.λ.π.), πρέπει να συνοδεύεται από σαφή αναφορά στην πηγή προέλευσης.
Κάθε αφίσα πρέπει να συνοδεύεται και από ένα σχετικό κείμενο μέχρι 150 λέξεις.
 Το σχολείο που επιθυμεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό  πρέπει να αποστείλει email στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimiourgia@isotita.gr, μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου. 

Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση – έκθεση της Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων. Οι μαθητές των τριών (3) σχολείων, που θα τύχουν διάκρισης, θα συμμετάσχουν  σε αποστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες) τον Απρίλιο του 2016.
Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό τους χορηγείται έπαινος συμμετοχής.
 Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα: 213-151.1102,-103,-108 και στην  προκήρυξη του διαγωνισμού που βρίσκεται ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου