Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ




Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με την λαμπρότητα που της αρμόζει γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 από το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας την παραμονή της Εθνικής Εορτής στην αίθουσα πολλαπλών του σχολείου.


Προηγήθηκε η ανάγνωση του πρακτικού με το οποίο ο Σύλλογος των καθηγητών  όριζε τον σημαιοφόρο  και τους παραστάτες. H Γυμνασιάρχης τους παρέδωσε την σημαία του σχολείου υπό την οποία παρέλασε η αντιπροσωπεία του σχολείου. Ακολούθησε, στην συνέχεια, η απονομή των βραβείων και αριστείων στους πρωτεύσαντες  μαθητές την σχολική χρονιά 2014-2015.
Στο χώρο της γιορτής συγκεντρώθηκε το σύνολο σχεδόν των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αρκετοί γονείς, για να τιμηθεί η μνήμη του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών, Γερμανών και Βούλγαρων  κατακτητών.
Το χρονικό του πολέμου και της κατοχής που παρουσιάστηκε, ήταν δομημένο με τρόπο που έλκυε το ενδιαφέρον.  Ποιήματα, αποσπάσματα κειμένων που διάβασαν μαθητές και τραγούδια που απέδωσε η χορωδία  και με την παράλληλη προβολή εικόνων της ένδοξης περιόδου δημιούργησαν ένα κλίμα ως ο κόσμος να βρίσκεται κυριολεκτικά στην ημέρα του ΟΧΙ.
Στην συνέχεια ακολούθησε από ομάδα κοριτσιών ένα «χασάπικο», ο λεβέντικος και περίτεχνος χορός.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο όπου όλοι οι παρεβρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι και με περηφάνια τον έψαλαν!
Τον συντονισμό του εορτασμού είχαν οι καθηγήτριες Θεοδώρα Μπατίλα και Μαργιέττα Στρουμπή οι οποίες προετοίμασαν και τα παιδιά. Την χορωδία επιμελήθηκε η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα.

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΠΙΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΟΤΣΗ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ 

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου