Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Δωρεάν είσοδο σε δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία καθορίστηκε, ποιοι και πότε δικαιούται, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού. 

Οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών με  επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου και οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που ελεύθερη είσοδο. Σε αυτήν την περίπτωση υπάγονται μεταξύ άλλων και τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) με ένα συνοδό τους, με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, οι γονείς πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών εφόσον έχουν προστατευόμενα μέλη, οι κάτοχοι ενεργού κάρτας ανεργίας και οι κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης. 
Ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι η πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου. Ως ημέρα με ελεύθερη είσοδο καθορίζεται η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου (δεν συμπεριλαμβάνεται η 25η Μαρτίου) και οι επετειακές ημερομηνίες: 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους)  και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη).
Είσοδος με μειωμένο εισιτήριο 50% περίπου ισχύει για όλους τους επισκέπτες κατά το διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.
Η πλήρης απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στην οποία αναφέρονται και οι δημόσιοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου