Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ

«ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ»

Μια σύγχρονη, καινοτόμο και πρωτοποριακή πλατφόρμα για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές εγκαινίασε ο Δήμος Γλυφάδας, περνώντας έτσι σε μια νέα εποχή εξυπηρέτησης των δημοτών.

 Η εφαρμογή (application) «Γλυφάδα - Fix My City», δηλαδή «Διορθώνω την Πόλη μου», είναι διαθέσιμη δωρεάν, τόσο μέσω «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, όσο και μέσω υπολογιστή (glyfada.fixmycity.today).
Πρόκειται για μια σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης του πολίτη, στην εποχή της κυριαρχίας του διαδικτύου και των φορητών συσκευών. Μέσω αυτής της εύχρηστης εφαρμογής, κάθε δημότης ή κάτοικος της Γλυφάδας μπορεί εύκολα και γρήγορα να δηλώσει μία βλάβη που αφορά σε θέματα αρμοδιότητας του Δήμου. Για παράδειγμα: καμμένα φώτα, λακκούβες, σπασμένα πεζοδρόμια, εγκαταλελειμμένα οχήματα. Άμεσα και χωρίς κόπο!
Η εφαρμογή εντοπίζει αυτόματα το «στίγμα» του πολίτη, το ακριβές σημείο δηλαδή στο οποίο βρίσκεται εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, μέσω του κινητού του τηλεφώνου - ή από το σπίτι του, μέσω του υπολογιστή - καταγράφει επιγραμματικά ποια είναι η βλάβη, ενώ μπορεί να αποστείλει και σχετική φωτογραφία. Έτσι, οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνονται αμέσως για το σχετικό πρόβλημα, γνωρίζουν που έχει σημειωθεί αυτό και κινούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυσή του. Ο πολίτης, μάλιστα, μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη αποκατάστασης της βλάβης!
Η αξιοποίηση της τεχνολογίας από τον δήμο βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη και κάνει πιο φιλική την πόλη στους κατοίκους. Σε αυτήν την εξέλιξη είχε συμμετοχή και το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Η Έξυπνη Πόλη ήταν το θέμα που ασχολήθηκε η Δημοσιογραφική ομάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης. Οι ιδέες των μαθητών του σχολείου με τις ιδέες των παιδιών της Ευρώπης έγιναν ένα κείμενο. Πρόκειται για την πρόταση που ενέκρινε η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης στην συνεδρίαση της Κοπεγχάγης μετά από εισήγηση της Επιτροπής για την Έξυπνη Πόλη στην οποία μετείχε, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, ο μαθητής του σχολείου Δημήτρης Μαρούσης. Το περιεχόμενο αυτής της πρότασης είναι ότι πιο σύγχρονο, πιο φρέσκο, που μπορεί να προταθεί για να βελτιώσει την ζωή στις πόλεις, κάνοντας λειτουργική χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας! Το κείμενο αυτό δόθηκε στον δήμαρχο της Γλυφάδας προς αξιοποίηση για την πόλη μας και βρίσκει τον δρόμο του...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου