Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ATHENS SCIENCE FESTIVAL

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ


Συμμετοχή με παρουσίαση πειραμάτων και κατασκευές σχετικές με την Αστρονομία, το Διάστημα και τις Βιοεπιστήμες, προγραμματίζει το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας για το Φεστιβάλ Επιστήμης και καινοτομίας, που πρόκειται να διεξαχθεί στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Οι μαθητές για να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή των φυσικών επιστημών πρέπει  να το δηλώσουν στην καθηγήτρια Αικατερίνη Ρόζη μέχρι 15 Μαρτίου.
Το Athens Science Festival, όπως ονομάζεται, έχει φέτος ως θέμα «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη» και διεξάγεται το διάστημα 3 έως 10 Απριλίου. Στις εκδηλώσεις του, που στεγάζονται στον πολυχώρο της Τεχνόπολης, ειδικοί επιστήμονες παρουσιάζουν τις νεώτερες εξελίξεις στην επιστήμη. Οι συμμετέχοντες, εκτός από την άμεση ενημέρωση, έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις αλλά και να συνομιλήσουν με τους εισηγητές. Παράλληλα μαθητές από σχολεία παρουσιάζουν υποδειγματικά πειράματα που ως αποδέκτες έχουν μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς!

Απώτερος σκοπός είναι η εξοικείωση της κοινωνίας και ειδικά των μαθητών με τον γοητευτικό κόσμο των φυσικών επιστημών. Η γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον και τους νόμους που το διέπουν, τα οποία αποτελούν αντικείμενο μελέτης, έρευνας και ερμηνείας της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας. Αποδέκτης αυτών των πορισμάτων, άμεσα ή έμμεσα, ο άνθρωπος μέσω δημιουργημάτων και γνώσης, που διευκολύνουν την ζωή του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου