Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ

Διαγωνισμός σκίτσου-γελοιογραφίας-κόμικς

«ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE2016» είναι ο τίτλος του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού σκίτσου-γελοιογραφίας-κόμικς που διοργανώνει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος PIERCE και απευθύνεται σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Νερό, Πηγή Ζωής – Αιτία Πολέμου» και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει σε αυτόν με ένα μόνο, αδημοσίευτο έργο. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές, σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιού με διαστάσεις 21X29,7cm (A4), ακολουθώντας οποιαδήποτε τεχνική κρίνουν κατάλληλη οι δημιουργοί, για να αποδοθεί αποτελεσματικότερα η έμπνευσή τους. Κάθε κόμικς μπορεί να αποτελείται από τέσσερις (4), το πολύ, σελίδες. Τα έργα δεν πρέπει να περιλαμβάνουν υλικό το οποίο υπόκειται σε έλεγχο πνευματικών δικαιωμάτων.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έργων είναι η 15η Μαρτίου.
Τα δημιουργήματα των μαθητών αξιολογεί επιτροπή της οποίας βασικά κριτήρια επιλογής αποτελούν η έμπνευση, η τεχνική αρτιότητα, η πρωτοτυπία και η αυθεντικότητα.
Απονέμονται τρία βραβεία ένα για κάθε κατηγορία (σκίτσο, γελοιογραφία, κόμικς), σε μαθητές γυμνασίου όσο και του λυκείου. Οι διακριθέντες λαμβάνουν Έπαινο που συνοδεύεται από βιβλία, λευκώματα, είδη ζωγραφικής που σχετίζονται με την τέχνη του σκίτσου και των κόμικς. Σε όλους τους συμμετέχοντες χορηγούνται Βεβαιώσεις Συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από την ιστοσελίδα: http://www.pierce.gr/news/skitsofrenia, τηλεφωνικά στο: 210 6009800 εσωτ. 1169 και ηλεκτρονικά στο: skitsofrenia@acg.edu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου