Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1967

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Η λεζάντα της ταχυδρομικής κάρτας ενημερώνει ότι απεικονίζεται "Το μικρό λιμάνι της Γλυφάδας". Η φωτογραφική αποτύπωση του κεντρικού σημείου της πόλης είναι πριν το 1967. 

Απουσιάζουν οι πολυκατοικίες και το πράσινο είναι το φόντο που περικλείει τα προσεγμένα αρχιτεκτονικά κτίσματα. Το δημαρχείο και η εκκλησία, είναι τα  κτίρια που συνδέουν την εποχή της φωτογραφίας με την σημερινή εξέλιξη της πόλης.
Στο μικρό λιμάνι συναντάς κότερα, καΐκια περιήγησης, βάρκες ξύλινες αλλά και συνθετικές με μεγάλου κυβισμού εξωλέμβιες μηχανές, πλεούμενα που ελλιμενίζονται χωρίς πρόβλημα, παρόλο που είναι καλοκαίρι και έχει αυξημένη κίνηση.
Αρκετοί και οι λουόμενοι, καθισμένοι στα σκαλιά του Δημαρχείου, απολαμβάνουν τον ήλιο περιμένοντας το επόμενο λεωφορείο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους...
ΣΣ. Η ιστοσελίδα ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ προσκαλεί όσους διαθέτουν παλαιό φωτογραφικό (και όχι μόνο) υλικό από το σχολείο, την Τερψιθέα και την Γλυφάδα γενικότερα να μας το δανείσουν, για να το δημοσιεύσουμε. Να γνωρίσουμε και να συνθέσουμε την τοπική μας ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου