Τρίτη 12 Απριλίου 2016

5ος ΔΙΑΓΩΝΙΜΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 «ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ»
Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου για μαθητές Γυμνασίου με θέμα: «ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ» διοργανώνει  η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ, τον Αστρονομικό Φοιτητικό Σύνδεσμο Ε.Κ.Π.Α και το Εκπαιδευτήριο «Ελληνογερμανική Αγωγή». 

Διαδικασία που στοχεύει να αναδείξει τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχουν οι μαθητές για τη δομή του Σύμπαντος και παράλληλα να αναδείξει την ερευνητική και εφευρετική ικανότητα των μαθητών. Συγχρόνως τους δίνεται η ευκαιρία να αναζητήσουν πληροφορίες για τον γοητευτικό, απέραντο αλλά και ανεξερεύνητο κόσμο των πλανητών και συγκεκριμένα του Πλανήτη Πλούτωνα, μέσω πολλών και διαφορετικών προσεγγίσεων.
Οι μορφές παρουσίασης είναι οι εξής: 1. Θεατρική-Μουσική Παράσταση, 2. Χρήση H/Y με διάφορα λογισμικά, 3. Εικαστική έκθεση-έργα τέχνης (μακέτα, γλυπτά, πίνακας ζωγραφικής), 4. Έκθεση φωτογραφίας (προσωπικές φωτογραφίες ή σύνθεση κολάζ με ανάλογο θέμα,  και 5. Κείμενο (λογοτεχνία-ποίηση).
Βραβεύονται οι πέντε καλύτερες παρουσιάσεις  καις στις τρεις πρώτες βραβεύσεις της κάθε κατηγορίας δίδεται χρηματικό έπαθλο.
Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου στην Ερέτρια Ευβοίας (Ξενοδοχείο Miramare), όπου στη  διάρκεια του διήμερου festival οι μαθητές παρουσιάζουν την εργασία τους. 
Τα σενάρια της συμμετοχής (περίληψη εργασίας) αποστέλλονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών έως 30 Απριλίου και η πλήρης εργασία (πέντε σελίδες) έως 30 Μαΐου στο email: eef.festival2016@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα: 210-3635701,210-3610690, 6977502682 (Δημητριάδου Δέσποινα), 6947203617 (Κυρίτση Αναστασία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου