Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Μαθητικός Διαγωνισμός Κυκλοφοριακής Αγωγής

«Κυκλοφορώ με ασφάλεια»

Μαθητικό Διαγωνισμό ζωγραφικής και στίχου με θέμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την ευκαιρία των 10 χρόνων δράσης του, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων που έχει ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Aπευθύνεται σε μαθητές E’- Στ’ δημοτικού, Γυμνασίων και Ειδικών σχολείων. Μπορούν να λάβουν μέρος με ένα δημιούργημα  ατομικά ή και ως ομάδα μαθητών. 
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας της ζωής στο δρόμο και να μεταφερθούν μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινωνία.
Ενδεικτικές Θεματικές ενότητες του Διαγωνισμού είναι: Οδική ασφάλεια και περιβάλλον, Οδική ασφάλεια και πεζοί, -Μετακινήσεις με ποδήλατο, Οδική ασφάλεια και παιδιά, Επικίνδυνες συμπεριφορές πεζών & οδηγών (π.χ υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης, κράνους κλπ), Ευγένεια στο δρόμο…
Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών οι μαθητές προτρέπονται να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα (ζωγραφιές, αφίσες, χιουμοριστικά σκίτσα, γελοιογραφίες) και στίχους τραγουδιών.
Τα σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό πρέπει να αποστείλουν τα έργα των μαθητών τους μαζί με την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής μαθητή ως εξής:
-Ηλεκτρονικά στο roadsafetycontest@ioas.gr ή μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Νεμέσεως 2, Αθήνα, 11253 Με την ένδειξη : Για το μαθητικό διαγωνισμό «Κυκλοφορώ με ασφάλεια».
Ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 13η Μαΐου 2016.
Τα 12 καλύτερα έργα θα βραβευθούν και θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση του Ι.Ο.ΑΣ. Τα σχολεία, των οποίων τα έργα των μαθητών τους επιλεγούν θα λάβουν email επιβεβαίωσης. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί έπαινος-βεβαίωση συμμετοχής.
Πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις παρέχονται στα τηλέφωνα 210 8620150 και 6984 111204 (Ευάγγελος Μακρής) και 6977 207756 (Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου