Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Από το «Διάζωμα»

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ

Με τα αρχαία θέατρα, αυτά τα μοναδικά και κορυφαία επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, έφεραν σε  επαφή οι εκπρόσωποι του συλλόγου φίλοι του αρχαίου θεάτρου «Διάζωμα», τους μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. 

Την ενημέρωση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Μπένος, πρώην υπουργός και δήμαρχος Καλαμάτας, με συνεργάτες του. Παρουσίαση που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση τους ως ζωντανούς οργανισμούς και όχι ως ερείπια. Ως χώρους που εκπέμπουν μηνύματα γνώσης, σοφίας, αισθητικής, αρμονίας, διαλόγου με το περιβάλλον και τη φύση, που στέλνουν μηνύματα ζωής.
Προβλήθηκαν, στην συνέχεια, δύο βίντεο, το ένα παρουσίασε ιστορικά στοιχεία για τα αρχαία θέατρα και τον ρόλο τους στην ζωή των Ελλήνων. Το άλλο παρουσίασε τις δραστηριότητες του «Διαζώματος», που φροντίζει για την προστασία των αρχαίων θεάτρων από την φθορά, καθώς και στην δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία, με σκοπό την γνωριμία των μαθητών με τα αρχαία θέατρα και την ευαισθησία τους για τα προβλήματά τους. Παράδειγμα προγράμματος: «Υιοθεσία ενός αρχαίου θεάτρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου