Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

200.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ- 795 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Το διαβάσαμε στο Διάλειμμα!»

Φτάσαμε και το περάσαμε το σκαλοπάτι των 200.000 επισκέψεων στο Διάλειμμα σε χρονικό διάστημα 29 μηνών. Αναφερόμαστε στην δεύτερη έκδοση του Διαλείμματος, αυτήν που ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου 2014! Αν υπολογίσουμε και τη προηγούμενη έκδοση, που διεκόπη λόγω πληρότητας του δωρεάν χώρου που μας διέθεσε η Google, καθώς και το ενδιάμεσο διάστημα που φιλοξενηθήκαμε στο sch.gr (σχολικό δίκτυο), τότε  υπερβαίνουμε τις 500.000.
Το Διάλειμμα αποτελεί μοναδική, για την Ελλάδα και ίσως παγκοσμίως, περίπτωση σχολικής διαδικτυακής έκδοσης, η οποία έχει καθημερινή ανάρτηση κατά την διάρκεια του σχολικού έτους, ενώ την περίοδο των διακοπών να υπάρχουν τέσσερις αναρτήσεις την εβδομάδα!
Η επιτυχία της ιστοσελίδας της δημοσιογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, όπως μας λένε οι αναγνώστες μας, οφείλεται στις  ενδιαφέρουσες αναρτήσεις καθώς και στην συμμετοχή των μαθητών στα ρεπορτάζ των δραστηριοτήτων του σχολείου. Επί πλέον γιατί την βρίσκουν ζωντανή τόσο από τον τρόπο παρουσίασης όσο και από την θεματολογία των αναρτήσεων. Και αυτοί οι τακτικοί αναγνώστες μας είναι περίπου 300 ημερησίως που μας επισκέπτονται, μεγάλος ο αριθμός τους αν αναλογισθούμε το πολύ ειδικευμένο πλαίσιο του Διαλείμματος.
Αυτό που χαιρόμαστε περισσότερο είναι η φράση: «Το διαβάσαμε στο Διάλειμμα!».
Πρόταση που λέγεται από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και φανερώνει την αξιοπιστία των δημοσιευμάτων. Είναι αυτό που μας κάνει να μην σταματήσουμε αυτήν την προσπάθεια, να υπηρετούμε την δημοσιογραφία, αυτήν που υπηρετεί την κοινωνία.
Ευχόμαστε, σύντομα, το επόμενο «σκαλοπάτι» να το γιορτάσουμε με τις ίδιες διαπιστώσεις, διότι θα σημαίνει ότι διανύουμε τον  ίδιο δρόμο, της αληθινής δημοσιογραφίας.
Σας ευχαριστούμε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου