Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (2/2016)

ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Μια φορά και έναν καιρό, στο ζωικό βασίλειο, αποφάσισαν να γίνουν καλλιστεία για να στέψουν βασίλισσα το πιο όμορφο θηλυκό ζώο. Ακούγοντας την είδηση, οι φίλες μαζεύτηκαν να συζητήσουν για τα φορέματα που θα φορούσαν.
Όλες οι φίλες θα ντύνονταν με πολύ φανταχτερά φορέματα και πολλά κοσμήματα, εκτός από την κουκουβάγια, γιατί η καημένη δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το φόρεμα.
Η κρίσιμη μέρα έφτασε κι όλες ήταν εξαιρετικά καλοντυμένες, όμως φαίνονταν να ξεχωρίζει ιδιαίτερα η λιονταρίνα. Ήταν φανερό ότι όλες ζήλευαν την ομορφιά της. Ξαφνικά συνέβη κάτι πολύ τρομακτικό! Καθώς η λιονταρίνα περπατούσε πάνω στην εξέδρα, πάτησε το φόρεμά της και έπεσε κάτω σπάζοντας το πόδι της. Καμία από τις ζηλιάρες φίλες της δεν πήγε να την βοηθήσει παρά μόνο η κουκουβάγια. Βλέποντας όμως ότι δεν μπορούσε να σηκώσει την λιονταρίνα, έτρεξε να ζητήσει βοήθεια  χωρίς να την νοιάζει ότι θα χάσει την σειρά της στην πασαρέλα.
Ύστερα από λίγα λεπτά , οι κριτές, βλέποντας την προσπάθεια της μικρής κουκουβάγιας να βοηθήσει την φίλη της, αποφάσισαν να στέψουν αυτή βασίλισσα, γιατί κατάλαβαν ότι η ομορφιά της ψυχής και η δύναμη της φιλίας είναι αυτό που μετράει και όχι η όμορφη εμφάνιση.


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθήτριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

1 σχόλιο: