Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μαθητές από το 6ο και 11ο Δημοτικό

 ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

Οι μαθητές της  ΣΤ' τάξης του 6ου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας επισκέφτηκαν το 3ο Γυμνάσιο. Ήλθαν να γνωρίσουν το αρχαιότερο γυμνάσιο του άνω τμήματος της πόλης της Γλυφάδας  αλλά και των γειτονικών περιοχών της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Να αποκτήσουν άμεση αντίληψη των υποδομών και των δραστηριοτήτων του σχολείου, αλλά και εξοικειωθούν με την νέα βαθμίδα εκπαίδευσης της οποίας  πρόκειται να γίνουν μαθητές την νέα σχολική χρονιά.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν υποδέχθηκε η διεύθυνση του σχολείου. Οδηγήθηκαν στην αίθουσα προβολών, όπου ξεκίνησε η γνωριμία και η ενημέρωση.
Προβλήθηκαν στην οθόνη οι χώροι του σχολείου και οι δραστηριότητες που υλοποιούνται είτε αυτόνομα είτε ενταγμένες σε διδασκόμενα μαθήματα. Ενημερώθηκαν για τις διακρίσεις μαθητών από δράσεις που πραγματοποιούνται στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. 
Ακολούθησε η περιήγηση στους ειδικούς χώρους, όπως είναι τα εργαστήρια Τεχνολογίας, Φυσικών επιστημών, Καλλιτεχνικών, τα δύο της Πληροφορικής, στην Βιβλιοθήκη, το κλειστό Γυμναστήριο και τις άλλες αθλητικές υποδομές, αλλά και στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι επισκέψεις έγιναν την ώρα που σχεδόν στο σύνολό τους ήταν σε λειτουργία.
Τους άρεσε ότι χρησιμοποιούσαν οι μαθητές την υλικοτεχνική υποδομή που υπήρχε και ιδιαίτερα αυτήν των ειδικών αιθουσών. Στο εργαστήριο της Τεχνολογίας δημιουργούσαν οι μαθητές, είτε ατομικά είτε ομαδικά, με τάξη και αφοσίωση στο έργο τους. Στην αίθουσα της Πληροφορικής πρόσεξαν ότι σε κάθε μαθητή αντιστοιχούσε ένας υπολογιστής. Θαύμασαν τους αθλητικούς χώρους που είναι παντός καιρού! Παρατήρησαν ακόμη ότι οι αίθουσες διδασκαλίας είναι ευρύχωρες και διέθεταν στον εξοπλισμό τους πίνακες μαρκαδόρου και Η/Υ και αρκετές διέθεταν και διαδραστικούς πίνακες.
Διαπίστωσαν ότι το Γυμνάσιο της Τερψιθέας είναι ένα σχολείο με οργανωμένες υποδομές. Οι καθηγητές που ήλθαν σε επαφή, τόσο στην ενημέρωση όσο και στις αίθουσες διδασκαλίας που επισκέφτηκαν, τους "κέρδισαν". Τους έλκυσαν θετικά και οι δυνατότητες που προσφέρει το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας να καλλιεργήσουν ενδιαφέροντα όπως  είναι της δημιουργικής γραφής, του προγραμματισμού, των πειραμάτων, της δημοσιογραφίας, της θεατρικής και μουσικής έκφρασης... Δραστηριότητες που διεξάγονται σε οργανωμένους χώρους!
Οι μαθητές της Στ' τάξης αναχώρησαν με άριστες εντυπώσεις. Ενθουσιάστηκαν με το νέο τους σχολείο, το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου