Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

«Το νεράκι κύκλους κάνει»

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διάκριση σεναρίου για το επιστημονικό περιεχόμενο έλαβε το θεατρικό έργο «Το νεράκι κύκλους κάνει», που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο». 

Το θεατρικό έργο, όπως φανερώνει και ο τίτλος του,  έχει ως θέμα το νερό που το παρουσιάζει σε τρεις σκηνές. Η πρώτη έχει να κάνει με το πως σχηματίζεται το νερό και τα παιδιά παρίσταναν τα μόρια νερού και εξηγούσαν τις ιδιότητές του, για παράδειγμα πως τα παγάκια επιπλέουν. Στη δεύτερη, τρεις πρωταγωνίστριες παρίσταναν τρεις σταγόνες που είχαν κάνει τον κύκλο του νερού και είχαν ξεκινήσει η καθεμία από διαφορετικά μέρη, όπως από τη θάλασσα ή από το έδαφος. Η καθεμία μιλούσε για τη δικιά της ιστορία... Η Τρίτη σκηνή είχε θέμα το νερό μέσα στον οργανισμό μας. Ήταν τα περισσότερα όργανα του οργανισμού μας και παίζανε ένα "πρωτάθλημα νερόσφαιρου", η νερόσφαιρα συμβόλιζε το νερό και τα όργανα μεταξύ τους έδιναν πάσες για να δείξουν πως κυκλοφορεί μέσα στον οργανισμό και πως σχετίζεται με αυτό. 
Η παράσταση, που δόθηκε στο Αμφιθέατρο της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ανέδειξαν και με την υποκριτική τους ικανότητα  οι πρωταγωνιστές μαθητές: Αλτανοπούλου Γεωργία, Άνθη Δήμητρα, Γιαλτίζογλου Ευφροσύνη, Καραβασίλη Πανωραία, Κεφάλα Ελισάβετ, Δερμάτης Σπύρος, Διαμαντοπούλου Μαρία, Κονδυλούδη Ελευθερία, Κυρίτση Ελένη, Μακράκης Αλέξανδρος και Παπαδάκης Ιωακείμ. Συμβολή είχε και η μουσική επένδυση του θεατρικού έργου που την δημιούργησαν οι μαθήτριες: Καραβασίλη Πανωραία και Μακρή Ειρήνη. Το σενάριο, την σκηνοθεσία και την διδασκαλία του έργου στα παιδιά ανέλαβαν οι καθηγήτριες: Αθανασίου Αικατερίνη, Δοκοπούλου Αικατερίνη και Ρόζη Αικατερίνη.
ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου