Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

6ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την ιστορική πορεία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Πομποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα».

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου και η ευαισθητοποίηση των νέων ώστε μέσα από την αναζήτηση και την έρευνα να οδηγηθούν στην εθνική αυτογνωσία.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δnuοτικού (Δ', Ε', ΣΤ' τάξης), Γυμνασίου, Λυκείου, και Επαγγελματικής Σχολής.
Το θέμα για κάθε βαθμίδα είναι:
Δημοτικό
Καλλιτεχνική εργασία
Να δημιουργήσουν  ζωγραφιά και να αποδώσετε μέσα από αυτή εικόνες από τον Πόντο.
Γυμνάσιο
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
Με βάση πληροφορίες που έχετε από τον οικογενειακό ή κοινωνικό περίγυρο να συντάξετε ένα αφηγηματικό κείμενο (έως 500 λέξεις) που να αναφέρεται στο δραματικά γεγονότα που έζησε ο ποντιακός ελληνισμός κατά τη δίωξή του από τις πατρογονικές του εστlες.
Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, Επαγγελματική Σχολή
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
Οι μαθητές, με βάση την αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων της «ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων» και της «ημέρας εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» καλούνται να εκφράσουν τον προβληματισμό τους σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο βίωσε ο Ποντιακός Ελληνισμός την εκδίωξη από τις πατρογονικές του εστίες στις δραματικές σελίδες της νεότερης ιστορίας του και να εξετάσουν εάν η εθνική αυτή μνήμη και παρακαταθήκη είναι δυνατό να αφυπνίσει τους λαούς, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες ενέργειες (έως 600 λέξεις).
Οι εργασίες έως την 31η Ιουλίου αποστέλλονται στη διεύθυνση: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Λ. Νίκης 1. τ.κ. 54624 Θεσσαλονίκη.
Οι εργασίες θα αξιολογηθούν από επιτροπή εκπαιδευτικών, μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.
Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην εγκύκλιο του διαγωνισμού (ΕΔΩ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου