Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Με πολλές και ποικίλες δράσεις

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Η τελετή λήξης του σχολικού έτους, στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, ήταν μια γιορτή χωρίς πανηγυρικό χαρακτήρα, στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι πολλές και ποικίλες δραστηριότητες που έγιναν στο σχολείο. 

Περιελάμβανε εκθέσεις Καλλιτεχνικών  και Τεχνολογίας με έργα των μαθητών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ενημερώθηκαν, γονείς και μαθητές, για τις δραστηριότητες των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο. Ειδικότερα των μαθητικών ομάδων της Εκμάθησης Προγραμματισμού,  της Δημιουργικής Γραφής και των μαθημάτων δημοσιογραφίας. Γνώρισαν τις συμμετοχές του σχολείου σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Η ομάδα του εργαστηρίου φυσικών επιστημών έκανε επίδειξη των πειραμάτων  με τα οποία συμμετείχε στο  Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival. Η ρητορική ομάδα ενημέρωσε για την συμμετοχή της στο διαγωνισμό ρητορικής: «Σκέψεις για έναν καλύτερο κόσμο». Η θεατρική ομάδα πληροφόρησε για την διάκριση σεναρίου για το επιστημονικό περιεχόμενο που έλαβε το θεατρικό έργο «Το νεράκι κύκλους κάνει». 
Ακολούθησε η απονομή διακρίσεων του σχολείου στους μαθητές που έλαβαν μέρος στα σχολικά προγράμματα καθώς και των μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς φυσικής, μαθηματικών, στην διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων για το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης. Στους μαθητές που συμμετείχαν στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής 80 σχολείων της Αττικής με θέμα: «Ζωγραφίζουμε την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες» καθώς και στην μαθητική ομάδα που δημιούργησε το τραγούδι «Τα παιδιά στην Ειδομένη». 
Σε αυτήν την ωραία βραδιά συμμετείχε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Τσαμπίρας. Οι δύο άνδρες παρόλο που ανήκουν σε διαφορετικούς δημοτικούς συνδυασμούς στο σχολείο έδειξαν πολιτικό ήθος ασυνήθιστο για τα νεοελληνικά δεδομένα. Στην πρόταση του δημοτικού συμβούλου για την αντικατάσταση των  υπολογιστών, ηλικίας πλέον της εικοσαετίας,  του εργαστηρίου πληροφορικής βρήκε σύμφωνο τον δήμαρχο της πόλης. Η επικοινωνία χωρίς εντάσεις, όπως αρμόζει να είναι, έκανε θετική εντύπωση στους παρευρισκόμενους!
Στις τακτικές επισκέψεις της στο σχολείο, η σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης, Ευανθία Μίχου, βρέθηκε και στην γιορτή αποφοίτησης. 
Στην εκδήλωση παρούσα ήταν και η επί 35 χρόνια φιλόλογος στο 3ο Γυμνάσιο, Δημοκρατία Νανάκη. Η παρουσία της γέμισε χαρά και οδήγησε σε ευχάριστες αναμνήσεις τόσο τους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν μαζί της όσο και τους γονείς που την είχαν καθηγήτρια στα εφηβικά τους χρόνια.
Η καλοκαιρινή αυτή συνάντηση, της λήξης του σχολικού έτους, ήταν πολύ ωραία γεμάτη ζωντάνια.  Οι γονείς φάνηκαν  περήφανοι για τα αριστουργήματα και τις προσπάθειες των παιδιών και να σκεφτείτε ότι αυτά είναι μέρος των δραστηριοτήτων που γίνονται στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Υπάρχουν και άλλα που γίνονται στις τάξεις στο πλαίσιο των μαθημάτων και μέρος τους παρουσιάζεται από «Το Διάλειμμα».

ΤΣΑΜΠΙΡΑ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου