Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (7/2016)

Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΝΟΣ

Μια φορά και έναν καιρό, σε μια μακρινή χώρα ζούσε η νεράιδα των μαθημάτων, που την έλεγαν Αθηνά.
Αυτή η νεράιδα λοιπόν, πήγαινε στα σπίτια των παιδιών που ήθελαν να μάθουνε γράμματα αλλά δυσκολευόντουσαν. Ήταν πολύ υπομονετική, ευγενική και καλή με τα παιδιά και τα παιδιά την αγαπούσαν.
Η νεράιδα Αθηνά όμως είχε έναν εχθρό τον Τεμπέλη Νάνο. Ο Τεμπέλης Νάνος αν και ήταν μικρός ήταν πονηρός και ξελόγιαζε τα παιδιά για να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα.
Αυτοί οι δύο είχαν μια σχέση εχθρική. Συνέχεια τσακωνόντουσαν και άμα νικούσε η νεράιδα τα παιδιά πήγαιναν διαβασμένα, άμα νικούσε ο Νάνος τα παιδιά πήγαιναν αδιάβαστα στο σχολείο. Οι δάσκαλοι δεν ξέρανε τι να κάνουνε όταν τα παιδιά πήγαιναν μία διαβασμένα και μία αδιάβαστα. Ρωτούσαν από εδώ, ρωτούσαν από εκεί, ώσπου τα παιδιά μαρτύρησαν το μυστικό τους.
Τελικά οι δάσκαλοι βρήκαν τον Νάνο και του είπαν να μην επηρεάζει τα παιδιά γιατί δεν μπορούν να κάνουν μάθημα. Ο νάνος συμφώνησε αλλά με την προϋπόθεση ότι η νεράιδα Αθηνά δεν θα ασχολιόταν με τα παιδιά. Έτσι έκαναν την συμφωνία.
Από τότε δεν ξαναεμφανίστηκαν η νεράιδα και ο Νάνος. Στο μυαλό όμως των παιδιών πάντα θα υπάρχει μια νεράιδα που θα τους λέει να διαβάσουν αλλά και ένας Νάνος που θα τους λέει να τεμπελιάσουν. Στην σκέψη τους όμως ένας είναι πάντα ο νικητής η νεράιδα του παιχνιδιού.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΑΔΙΤΗ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθήτριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

1 σχόλιο: