Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

«Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

«Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο», είναι το θέμα του διαγωνισμού που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και απευθύνεται στους μαθητές, ατομικά ή ομαδικά, όλων των βαθμίδων.

Καλούνται να δημιουργήσουν μια εικονογραφημένη ιστορία ή ένα βίντεο βάζοντας την τρίτη ηλικία σε διαδικτυακές περιπέτειες, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το θέμα του ψηφιακού αναλφαβητισμού των ενηλίκων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συστήσουν στους ενήλικες το μαγικό κόσμο του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν σε βασικές δεξιότητες.  
Το υλικό αποστέλλεται στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στη διεύθυνση contact@saferinternet4kids.gr με καταληκτική ημερομηνία αποστολής την 20η Ιανουαρίου 2017. Εναλλακτικά μπορούν να μεταφορτωθούν σε commonrepository (dropbox, youtube, κ.λπ.) και να κοινοποιηθεί η διεύθυνση στο παραπάνω e-mail, το οποίο πρέπει να έχει τίτλο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ SID 2017. Επιπλέον, οι ιστορίες, μπορούν να αναρτηθούν στο Twitter με #ΔιαγωνισμόςSID2017.
Τα παιδιά που διακριθούν θα κληθούν να παρουσιάσουν την εργασία τους στην ειδική εκδήλωση που  οργανώνει το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου. παράλληλα θα  παρακολουθήσουν δωρεάν την θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον Παππού στο Διαδίκτυο». 
Η προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκεται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου