Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

«Επιστήμονας του Κασίνι για μια  μέρα»

Ο διαγωνισμός «Επιστήμονας του Κασίνι για μια ημέρα» (Cassini Scientist for a day) είναι η ευκαιρία να προτείνεις στις NASA και ESA, την αμερικανική και την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία αντιστοίχως,  πού πιστεύεις ότι πρέπει να στραφούν οι κάμερες του διαστημικού σκάφους Cassini για την επόμενη παρατήρησή του.

Η ειδική ομάδα της NASA έχει επιλέξει τρεις πιθανούς στόχους παρατήρησης για το 2016-2017, καθένας από τους οποίους έχει ιδιαίτερη επιστημονική αξία και είναι:
1. Οι πίδακες του Εγκέλαδου
2. Οι λίμνες του Τιτάνα
3. Το «εξάγωνο» του Κρόνου
Η αποστολή είναι να αποκτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τους τρεις στόχους, να επιλέξεις τον αγαπημένο σου, αυτόν που έχει το μεγαλύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον κατά τη γνώμη σου και να γράψεις γι’ αυτόν, σε μία έκθεση η οποία δεν θα υπερβαίνει τις 500 λέξεις! Στην έκθεση αιτιολογείς με επιχειρήματα τους λόγους της επιλογής σου και εξηγείς τι είδους γνώσεις εκτιμάς ότι μπορούμε να αποκτήσουμε μέσα από αυτήν την παρατήρηση που προτείνεις, ακριβώς όπως κάνουν και οι πραγματικοί επιστήμονες!
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ηλικίας από 10 έως 18 ετών. Θα υπάρξει νικητής για κάθε στόχο σε κάθε μία από τις ακόλουθες ηλικιακές κατηγορίες:
10-12 ετών
13-15 ετών
16-18 ετών
Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής στον διαγωνισμό από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA)! Οι νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας και κάθε στόχου παρατήρησης θα λάβουν δωράκια και έπαινο από την ESA, ενώ οι νικήτριες εκθέσεις θα αναρτηθούν στον επίσημο ιστοχώρο της ESA!
Οι εκθέσεις θα αξιολογηθούν από επιστήμονες του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η βράβευση θα λάβει χώρα τον Ιούνιο στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Η έκθεση μπορεί να υποβληθεί είτε ατομικά είτε ομαδικά (η ομάδα μπορεί να έχει μέχρι και 4 μαθητές, όχι περισσότερους). Η έκθεσή μπορεί να είναι είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. 
Στέλνεται ηλεκτρονικά με email στη διεύθυνση: cassini.contest.gr20162017@gmail.com σε αρχείο Word ή PDF μέχρι και τις 3 Απριλίου.
Περισσότερες πληροφορίες, ενημερωτικό υλικό για την έκθεση και γενικότερα οι χρήσιμοι σύνδεσμοι για τον διαγωνισμό βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου