Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

 ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

Αντιπροσωπεία των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Χασιώτη συμμετείχε στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο παλαιό Δημαρχείο. Προηγουμένως η σημαιοφόρος με δύο παραστάτες συμμετείχαν στην δοξολογία για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τίμησαν με τις ενέργειες τους αυτές τους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Παλιγγενεσίας που το 1821 εξεγέρθηκαν ενάντια στην Οθωμανική πολύχρονη και απάνθρωπη σκλαβιά. Αποτελεί το αλησμόνητο μνημόσυνο για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που πρόσφεραν την ζωή τους ή την σωματική και ψυχική ακεραιότητά τους για την δημιουργία ελεύθερης πατρίδας. Μια παρουσία που στις μέρες μας έχει ιδιαίτερη σημασία αφού οι «σειρήνες» του εθνομηδενισμού και της εθνοαποδόμησης προσπαθούν να εξουδετερώσουν ό,τι υπηρετεί την φιλοπατρία, η οποία δεν σχετίζεται με τον σοβινισμό και τον εθνικισμό.
Η νέα γενιά που θα πάρει την σκυτάλη να αφεντέψει την πατρίδα μας πρέπει να έχει υπόψη τις (διαχρονικές) διαπιστώσεις του Μακρυγιάννη: « Μαζί με πολλούς άλλους άξιους και γενναίγους Έλληνες πολεμήσαμε και λευτερώσαμε τούτο τον τόπο που πατάτε εσείς, και να στοχάζεστε πως τον λευτερώσαμε για σας που γεννηθήκατε σε πατρίδα ελεύθερη, γιατί εμείς λίγο την απολάψαμε, ότι, μόλις εδιώξαμε τους Τούρκους, αρχίσαμε να τρώμε ο ένας τον άλλον κι έτσι μας βρήκαν διαιρεμένους οι Μπαυαροί και μας τζαλαπάτησαν».

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου