Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Το Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο), στο Παλαιό Φάληρο, επισκέφτηκαν οι μαθητές της Α΄ και Γ΄τάξης, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, στις 17 Μαρτίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ψηφιακή παράσταση "Στα Μονοπάτια των Άστρων".

Η ενδιαφέρουσα ψηφιακή ταινία είναι παραγωγή του Ιδύματος Ευγενίδου και είχε διάρκεια 40 λεπτά και προβλήθηκε στον θολωτό ταβάνι της αίθουσας, που θύμιζε τον ουρανό. Η ταινία αναφέρεται στις βίαιες φυσικές διεργασίες μιας αέναης γένεσης και καταστροφής ουράνιων σωμάτων. Μια κινητικότητα που φανέρωσε πως δημιουργήθηκε ο ήλιος και πως θα γίνει σε 5.000.000 χρόνια, πως δημιουργήθηκε  ο γαλαξίας με όλα τα είδη αστεριών που τον συνθέτουν. Οι θαυμαστοί και παράξενοι κόσμοι του Γαλαξία μας, χάρη στην πρόοδο της αστρονομικής έρευνας και της διαστημικής επιστήμης, χάρη στην εξέλιξη των οργάνων και των εργαστηρίων, "παρέλαυναν" μπροστά στα έκθαμβα μάτια των μαθητών.
Μέσα από αυτήν την ταινία τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν το πόσο τεράστιο είναι το σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε. Μπορέσανε να καταλάβουν την δημιουργία του κόσμου απ' το μηδέν. Τέλος, μάθανε για την γένεση το και την καταστροφή των άστρων του διαστήματος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΝΕΜ, ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΑΣΠΡΟΥΛΗ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου