Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Θεατρική κωμωδία

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΧΑΘΗΚΕ!

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας παρουσιάζει την κωμωδία «Ο Πλούτωνας χάθηκε», στο θέατρο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στην Παλλήνη, την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 13:00, με ελεύθερη είσοδο.

Το έργο στηρίζεται στην ύλη της Α΄ τάξης του βιβλίου της Γεωλογίας-Γεωγραφίας. Διδάσκει με χιούμορ το ηλιακό σύστημα με τους πλανήτες, τα αστέρια και τα άλλα ουράνια σώματα καθώς και την σχέση τους με την γη. Περιγράφει με ευαισθησία το γήινο περιβάλλον και καλλιεργεί στάση ζωής που το κάνει φιλικό και ανθρώπινο.
Στον μαθητικό θίασο μετέχουν 25 παιδιά. Η μουσική επιμέλεια είναι δημιούργημα της μαθήτριας Νόρας Καραβασίλη που παίζει πιάνο και με την συμμαθήτριά της Ηλιάνα Γιαννακοπούλου στην κιθάρα απαρτίζουν την ζωντανή ορχήστρα. Το σενάριο γράφτηκε από την καθηγήτρια Αικατερίνη Ρόζη. Η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες του έργου ανήκουν στην καθηγήτρια Ζέφη Παπαδημητρίου. Παίζουν οι μαθητές-ηθοποιοί: Πλούτωνας: Αλέξης Μακράκης, Χάροντας: Γιώργος Γουνελάς, Ήλιος: Μαρία Γαζή, Ερμής: Μαρία Διαμαντοπούλου - Ιωακείμ Παπαδάκης, Κομήτης του Χάλεϋ: Σπύρος Δερμάτης, Αφροδίτη: Μαρία Ρομπόλη, Γη: Ελευθερία Κονδυλούδη, Σελήνη: Νόρα Καραβασίλη, Άρης: Δήμητρα Άνθη, Δείμος: Αλέξανδρος Γουνελάς, Φόβος: Γιώργος Γουνελάς, Αστεροειδείς: Νεφέλη Γάγκου - Βικτώρια Γιαννοπούλου - Αναΐς Καλιτέρη - Μαριτίνα Καραμαλέγκου - Ανδρονίκη Μουταφτσή, Δίας: Γιάννης Χορός, Γανυμήδης: Μαρίλια Καραγκιόζη, Ευρώπη: Μαρία Κυριακοπούλου, Κρόνος: Ηλιάνα Γιαννακοπούλου, Τιτάνας: Χρήστος Αντώναρος, Ουρανός: Αγγελική Μπάκου, Ποσειδώνας: Ευφροσύνη Γιαλτίζογλου, Δήμητρα: Γεωργία Αλτανοπούλου.
Η παράσταση της Θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας παρουσιάζεται στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» που είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απευθύνεται σε μαθητές 12-16 ετών (Α' Γυμνασίου - B' Λυκείου), χωρίς να αποκλείονται και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Αποσκοπώντας το άνοιγμα του σύγχρονου σχολείου προς την κοινωνία μέσω δημιουργικών μεθόδων διδασκαλίας της επιστήμης και της επικοινωνίας  με τρόπο καινοτόμο και συνάμα πολυδιάστατο. 
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων που παρουσιάζονται το διήμερο 1 και 2 Απριλίου.

3 σχόλια: