Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

 ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

Η ηλιόλουστη μέρα επέτρεψε να γίνει ένα διάλειμμα από το σχολικό πρόγραμμα με περίπατο στα γήπεδα της Τερψιθέας. Ο περίπατος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις με  χαρά και κέφι. Στον δρόμο επικρατούσε γιορτινή διάθεση. Άλλοι πέταγαν σερπαντίνες, άλλοι τραγουδούσαν αλλά όλοι απολαμβάναμε το τοπίο και την ομορφιά της φύσης.

Φτάνοντας στο γήπεδο, ο ενθουσιασμός κυρίευσε τα παιδιά που άρχισαν την περιήγηση του χώρου. Η πρώτη έκπληξη ήταν το κοπάδι με τα πρόβατα που έβοσκαν λίγα μέτρα από τα γήπεδα, στο βουνό. Ένα κοπάδι με πολλά πρόβατα που το πρόσεχαν ήρεμα τσοπανόσκυλα και τα συντόνιζε ένα ζευγάρι βοσκών. Η παρουσία μας τους άλλαξε την πορεία και απομακρυνθήκαν!  
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκτονωθούν και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε αθλήματα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ) και για τους όχι και τόσο αθλητικούς χαρακτήρες να χαρούν την φύση και τον ήλιο κάνοντας βόλτες. Ακόμα, κάποιοι είχαν την διάθεση για μια εξερεύνηση στο βουνό, ωστόσο οι καθηγητές με τον φόβο και την ευθύνη τυχόν ατυχήματος δεν επέτρεψαν την ανάβαση σε μεγάλο υψόμετρο. 
Όσο περνούσε η ώρα μικροί και μεγάλοι γίνανε ένα. Είδαμε τους καθηγητές να παίζουν μπάλα και διαπιστώσαμε ότι κάποιοι είναι εξίσου καλοί και στη τάξη και στο γήπεδο. (Εύγε κύριε Καραμέρο!!!)
Παράλληλα την ίδια μέρα στο ένα από τα δύο γήπεδα μπάσκετ διεξήχθη ο τελικός αγώνας του ενδοσχολικού τουρνουά στον οποίον ήρθαν αντιμέτωπες οι ομάδες των τμηματων Β3 και Γ4. 
Χαλαρώσανε, διασκεδάσανε, απολαύσανε τη φύση του Υμηττού. Το συγκεκριμένο μέρος μάλιστα αποτελεί μια πολύ καλή λύση καθώς συνδυάζει περπάτημα, άθληση και φυσικό περιβάλλον. Η ώρα της επιστροφής έφτασε και πήρανε το δρόμο για το σχολείο. Κοινό μαθητικό αίτημα, περιμένουνε να επαναληφθεί, σύντομα.

ΗΛΙΑΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΤΡΟΧΙΔΗ, ΜΑΡΙΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ, ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΑΣΠΡΟΥΛΗ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου