Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ & 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Το σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στον αύλιο χώρο του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Γλυφάδας παραδόθηκε στους μαθητές από τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, την Δευτέρα 29 Μαΐου. Πρόκειται για αθλητική εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών που δεν υπάρχει σε άλλο σχολείο της ευρύτερης περιοχής.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μαθητές από τα δύο σχολεία, γονείς, καθηγητές, οι διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων, η αντιδήμαρχος Παιδείας Νατάσα Αργυροπούλου,  εκπρόσωποι των συλλόγων και της ένωσης γονέων. Ο διευθυντής του λυκείου, Νίκος Κουρασμενάκης, προσφώνησε τον δήμαρχο εκπροσωπώντας την σχολική κοινότητα. Εστίασε στην δημιουργικότητα του δημάρχου, ο οποίος ως μαθητής του σχολείου οραματίστηκε την αξιοποίηση ενός μη λειτουργικού χώρου με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο υλοποίησε ως δήμαρχος Γλυφάδας. Ένα γήπεδο πιστοποιημένο με σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής που προσφέρει στους μαθητές την δυνατότητα να παίζουν ποδόσφαιρο σε ασφαλές αθλητικό περιβάλλον.
Στην αντιφώνησή του ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι υποχρέωση του δήμου να δημιουργεί υποδομές με τις σωστές προδιαγραφές για τα παιδιά. Η νέα αθλητική εγκατάσταση προσφέρεται στα παιδιά να την αξιοποιούν παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα όχι μόνον τις ώρες του σχολείου αλλά και στον ελεύθερο χρόνο τους.
Οι δύο σχολικές κοινότητες, στην συνέχεια, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στον δήμο και ιδιαίτερα στον δήμαρχο, για το ενδιαφέρον προς το σχολείο και τα παιδιά της Τερψιθέας που φοιτούν σε αυτό, του πρόσφεραν αναμνηστική πινακίδα δια της διευθύντριας του γυμνασίου Ευγενίας Λουμπαρδιά, η οποία αναρτήθηκε σε εμφανή θέση στο γήπεδο.
Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με… ποδοσφαιρικούς αγώνες! Οι  ομάδες των μαθητών απόλαυσαν τον συνθετικό χλοοτάπητα με προδιαγραφές fifa, του γηπέδου τους. «Σαν να περπατάς σε λιβάδι», «ενισχύει την απόδοσή σου», «δεν κινδυνεύεις από τραυματισμούς», «απολαμβάνεις να παίζεις», δήλωναν ενθουσιασμένα τα παιδιά για το γήπεδο. Τα αποτελέσματα των αγώνων ελάχιστα τους απασχόλησαν…
Οι μαθήτριες ήταν θεατές, προς το παρόν, αφού το ποδόσφαιρο δεν τις συγκινεί όσο τα αγόρια. Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχει τοποθετηθεί ειδικό δάπεδο, διότι το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να  τοποθετηθεί φιλές βόλεϊ και μπασκέτα! Να γίνει αθλητικός χώρος που να έλκει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες…

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Η σχολική κοινότητα συγκεντρώνεται για τα εγκαίνια

Γονείς και καθηγητές με τον δήμαρχο

Παρουσιάζεται η αναμνηστική πινακίδα που πρόκειται να εντοιχιστεί

"Στον οραματιστή του γηπέδου"

Ο αρχαιότερος καθηγητής του γυμνασίου και της φυσικής αγωγής Ιωάννης Χασιώτης στην νέα υποδομή του μαθήματος του

"Σαν να βαδίζει σε λιβάδι"

Η αναμνηστική φωτό των εκπροσώπων, του δήμου και των σχολείων






Ως πρόεδρος του 15μελούς, το 1994, ζητούσε την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου, το υλοποίησε το 2017, ως δήμαρχος Γλυφάδας

Οι παλαιοί συμμαθητές απολαμβάνουν τα παιδιά που παίζουν



1 σχόλιο:

  1. Παιδες, υπαρχει ακομα μεσα στα γραφεια των καθηγητων η φωτογραφια της ενδοξης ομαδας ποδοσφαιρου της χρονιας 2000-2001; Το 3ο Λυκειο ειχε βγει πρωταθλητης σε ολοκληρη την Αττικη τοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή