Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (4/2017)

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠ΄ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Μια φορά και έναν καιρό, ζούσε με την οικογένεια του ένα αγοράκι, ο Γιώργος με τον αδελφό του, τον Σπύρο. Ο Σπύρος όμως ήταν λίγο διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά. 
Είχε κάποια προβλήματα τα οποία τον εμπόδιζαν σε διάφορα πράγματα. δεν μπορούσε να περπατήσει, να πιάσει όλα τα πράγματα και να μιλήσει! Έτσι ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι σχεδόν όλη τη μέρα. Τα πρωινά πήγαινε στο σχολείο, όπου εκεί όλα τα παιδιά είχαν τα ίδια προβλήματα και κάμποσα απογεύματα πήγαινε σε μια κυρία, η οποία τον βοηθούσε στο να στέκεται σταθερός και να κρατάει πράγματα. Επίσης, μαζί παίζανε και κάνανε διάφορες εύκολες ασκησούλες σε στρώματα ώστε ο Σπύρος να μάθει να χρησιμοποιεί καλύτερα και πιο σωστά το σώμα του. Ο Γιώργος ζήλευε λίγο που οι γονείς του ασχολούνταν περισσότερες ώρες με τον Σπύρο, αλλά δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση γιατί καταλάβαινε ότι ο αδελφός του, τους είχε πιο πολύ ανάγκη! Όμως, πολλές φορές, σκεφτόταν τι θα γίνει όταν οι γονείς του θα γεράσουν και δεν θα μπορούν να τον φροντίζουν πια όπως τώρα. Συνέχεια ρώταγε τους γονείς του αν υπάρχουν πιθανότητες να γίνει καλά. Και αυτοί του εξηγούσαν ότι έτσι γεννήθηκε και δεν γίνεται να γιατρευτεί τελείως, μπορεί όμως να καλυτερεύσει, καθώς μεγαλώνει. Εξάλλου, είναι ακόμα 8 χρονών. 
Έπειτα από λίγα χρόνια, ο Σπύρος είχε καλυτερεύσει, είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Ο Γιώργος ήταν περίφημος που ο αδελφός του τα κατάφερνε σιγά- σιγά! Όταν πήγαινε βόλτα με τους φίλους του μερικές φορές τον έπαιρνε μαζί του, για να εξασκηθεί στο περπάτημα. 
Τα παιδιά πια είχαν μεγαλώσει και οι γονείς τους δεν ήταν δίπλα τους, για να τους στηρίζουν. Ο καθένας ήταν με την δική του οικογένεια. Ο Γιώργος είχε παντρευτεί και είχε τρία παιδιά. Ο Σπύρος δεν μπορούσε να μιλήσει, όμως είχε σηκωθεί πια από το αναπηρικό καροτσάκι και με λίγη βοήθεια περπατούσε μια χαρά. Ζούσε με τη γυναίκα του και με μια κυρία που τους βοηθούσε!
Μερικές φορές η ζωή με ένα αδελφάκι που έχει ειδικές ανάγκες είναι δύσκολη, όμως άλλες φορές η ζωή είναι στα αλήθεια ωραία!

ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΑΤΑ

 ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθήτριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου