Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

AΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!...

 Άσκηση σεισμού για την σωστή και ασφαλή αντιμετώπισή του από τους μαθητές και κυρίως χωρίς πανικό, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια της τέταρτης διδακτικής ώρας. 

Προηγήθηκε, λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση της άσκησης, ενημέρωση των μαθητών  για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τον σεισμό.  Τους δόθηκε και φυλλάδιο που ενημέρωνε  για το τι πρέπει να πράξουν. 
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε απροειδοποίητα. Το διακεκομμένο τρεις φορές χτύπημα του κουδουνιού ήταν το συνθηματικό της έναρξης. Το μάθημα διακόπηκε, μαθητές και  καθηγητές σταμάτησαν αυτομάτως ό,τι έκαναν και μπήκαν κάτω από τα θρανία και την έδρα αντίστοιχα κρατώντας σφιχτά το ένα πόδι. Ο καθηγητής της τάξης έχοντας το απουσιολόγιο και την κατάσταση των μαθητών του τμήματος στάθηκε στο κούφωμα της πόρτας. Όταν ήλθε η σειρά της τάξης του, έδωσε το πρόσταγμα να εγκαταλείψουν σταδιακά, ένας-ένας, οι μαθητές την αίθουσα και να κατευθυνθούν στο προαύλιο. Κάθε τμήμα έλαβε θέση συνταγμένο και ο καθηγητής του έκανε την καταμέτρηση των παρόντων. Οι ειδικές ομάδες των καθηγητών: πυρασφάλειας, ανεύρεσης αγνοουμένων, πρώτων βοηθειών και ψυχολογικής υποστήριξης, είχαν την ανάλογη ετοιμότητα. Ταυτόχρονα με το 3ο Γυμνάσιο πραγματοποίησε άσκηση σεισμού και το 3ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας. 
Η άσκηση διήρκεσε 15 λεπτά και η έκβασή της χαρακτηρίστηκε κατά κοινή ομολογία επιτυχής. Τον συντονισμό της είχε η καθηγήτρια Αικατερίνη Ρόζη.

                                               Ηλιάνα Γιαννακοπούλου 

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου