Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α' ΤΑΞΗΣ

Στο σύνολό τους σχεδόν οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για να ενημερωθούν σε παιδαγωγικά και λειτουργικά θέματα του σχολείου, στη σύναξη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.


Η Γυμνασιάρχης, Ευγενία Λουμπαρδιά, στην ομιλία της προς τους παρευρισκόμενους τόνισε την επιθυμία του σχολείου για συνεργασία με τους γονείς σε θέμα, που ενδεχομένως  υπάρξει. Αναφέρθηκε στη καλή συνεργασία του σχολείου με το τμήμα Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας.
Πιστεύει στον θεσμοθετημένο ρόλο του Συλλόγου Γονέων και προέτρεψε τους γονείς να τον ενισχύουν με την συμμετοχή τους.
Ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου όσο και στην ποιοτική φοίτηση των μαθητών αλλά και για τις αλλαγές που ισχύουν στο γυμνάσιο,  όπως είναι: οι απουσίες, η έγκαιρη προσέλευση, η πρόωρη αποχώρηση, οι εκδρομές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα κινητά τηλέφωνα, η συμπεριφορά,  η επικοινωνία γονέων-σχολείου, οι γραπτές δοκιμασίες, η πειθαρχία, οι κυρώσεις, ο σχολικός τροχονόμος, δελτία υγείας και υγιεινής, η εμφάνιση των μαθητών που πρέπει να είναι προσεγμένη χωρίς ακρότητες... Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αξιοποίηση των ποιοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολείου, που είναι τα Τα γήπεδα της αυλής, το κλειστό γυμναστήριο και το πρόσφατα δημιουργηθέν, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, του οποίου ο τάπητας είναι προδιαγραφών fifa.
Ο υποδιευθυντής, Χρήστος Καραμέρος, εστίασε στην παιδαγωγική αξιοποίηση από τους εκπαιδευτικούς των ειδικών χώρων που υπάρχουν στο σχολείο και είναι τα εργαστήρια Φυσικών επιστημών, Πληροφορικής, Εικαστικών, Τεχνολογίας και η Βιβλιοθήκη τα οποία αποτελούν λειτουργικές εστίες που υπηρετούν την παιδεία και την εκπαίδευση. Την λειτουργία εξωδιδακτικών  δραστηριοτήτων, που  διεξάγονται εκτός ωρών διδασκαλίας, όπως προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής σταδιοδρομίας, ανθρωπιστικά και κοινωνικά όπου καλλιεργούνται τα ειδικά ενδιαφέροντα των μαθητών. Καθώς και τις συμμετοχές, με επιτυχία και διακρίσεις, σε Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς διαγωνισμούς.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων Ιωάννης Μασμανίδης ζήτησε την συμμετοχή των παρευρισκομένων στην πλαισίωση του συλλόγου. Γνωστοποίησε ότι όλες οι εισπράξεις του Συλλόγου έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα με αποδέκτη το σχολείο και κατ΄ επέκταση τους μαθητές μαθητές. 
Ενημέρωσαν τους γονείς σε θέματα της ειδικότητας τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παιδαγωγική προσέγγιση του μαθήματός τους οι εκπαιδευτικοί: Γλαβάς Ισίδωρος, Ζαγοριανάκος Αντώνιος, Αλειφέρη Γεωργία, Στρουμπή Μαργιέττα, Παπαδημητρίου Ζαφειρία, Ντάβαζλης Δημήτριος, Πράππα Γεωργία, Φυσάκη Παυλίνα και Μακρογκίκας Ανδρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου