Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Με γιορτινή διάθεση

 Απόκριες και  Καθαρά Δευτέρα

Δύο γιορτινές εκδηλώσεις, μία τις Απόκριες και μία την Καθαρά Δευτέρα, διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας.

Την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, από τις 11:30 το πρωί, στην διασταύρωση των οδών Γούναρη και Ανθέων ξεκινά σχολικό καρναβάλι. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων εμπνέονται από ταινίες κινουμένων σχεδίων και των γυμνασίων - λυκείων από τον Ξένο Κινηματογράφο. Η γιορτινή παρέλαση, με τραγούδια και χορούς, σε συνεργασία με την Ένωση των Συλλόγων Γονέων, καταλήγει στην πλατεία Μακεδονίας. Η γιορτή εκεί συνεχίζεται με αποκριάτικο πάρτι, το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου και συναυλία με τον Χρήστο Χολίδη.
Την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, ο Δήμος διοργανώνει γιορτή για τα Κούλουμα, με σαρακοστιανά εδέσματα, χαρταετούς και γλέντι με τους Ελένη Καρουσάκη και το Χάρη Ακριτίδη. Η γιορτή θα γίνει στην Άνω Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού, στη θέση Πατητήρι και ξεκινά στις 12:00 το μεσημέρι.
Ο καιρός, τις ώρες του εορταστικού διήμερου, προβλέπεται από αίθριος έως συννεφιασμένος χωρίς βροχόπτωση και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 13°C-15°C, σύμφωνα με το freemeteo.gr. Για τους χαρταετούς, την Καθαρά Δευτέρα, η πτήση προβλέπεται προβληματική αφού θα υπάρχει άπνοια, οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 1- 2 Bf.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου