Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΩΡΑ

Χαρά και ανυπομονησία είχαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας την  τελευταία διδακτική ώρα, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.  Περίμεναν την βασιλόπιτα για να την γευτούν και με την προσδοκία να τους τύχει το μοναδικό φλουρί, που συνοδεύεται από έναν αποταμιευτή ενέργειας (power bank).

Ο Σύλλογος γονέων φρόντισε στην διατήρηση της παράδοσης προσφέροντας τις βασιλόπιτες (και τα δώρα), μία για κάθε τμήμα. Οι φετινές βασιλόπιτες ήταν σπιτικές, τις δημιούργησαν μητέρες του Συλλόγου. Ήταν πιο νόστιμες, δεν μπορούσαν να είναι και διαφορετικά, αφού περιείχαν τις αρετές της νοικοκυροσύνης, της προσωπικής δημιουργίας που στηρίζεται στην οικογενειακή παράδοση. Κάθε τμήμα είχε κυριολεκτικά την μοναδική βασιλόπιτά του.
Ο κάθε μαθητής λάμβανε το κομμάτι του και η πρώτη του κίνηση ήταν να ανιχνεύσει αν περιείχε το «φλουρί».  Οι τυχεροί λίγοι, ένας από κάθε τμήμα, αυτό όμως δεν επηρέασε την χαρούμενη ατμόσφαιρα που είχε διαμορφωθεί.
Ανταλλάχτηκαν ευχές για καλή (ημερολογιακή) χρονιά και καλή πρόοδο, συμπλήρωναν οι καθηγητές, ολοκληρώνοντας την όμορφη αυτή διδακτική ώρα. 

Σπύρος Φαρμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου