Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Διδακτικό γεγονός

Επίσκεψη από το Χαμόγελο του Παιδιού

Τα δικαιώματα των παιδιών είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ την σημερινή κοινωνία.Στην πραγματικότητα αυτά τα δικαιώματα δεν είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο και γι’αυτό καταπατούνται σε πολλές χώρες.Εθελοντικές οργανώσεις όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μάχονται ώστε να σταματήσει η κακοποίηση και η εγκατάλειψη των παιδιών. Ενημερώνουν μέσω εκστρατειών τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ώστε να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα και έχει ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων. Αυτός ο οργανισμός ήταν το όραμα του Ανδρέα Γιαννόπουλου ενός παιδιού το οποίο σε ηλικία 9 ετών αρρώστησε με όγκο στον εγκέφαλο. Όμως άφησε στον πατέρα του μια μεγάλη επιθυμία την υλοποίηση του Χαμόγελου του Παιδιού,ενός οργανισμού που θα βοηθούσε όσα παιδιά είχαν ανάγκη και θα τους χάριζε το χαμόγελο.
Η ψυχολόγος κα Τεμεκενίδου επισκέφτηκε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και παρουσίασε  το Χαμόγελο του Παιδιού την οποία παρακολούθησαν τα παιδιά της Β' τάξης. Μέσα από συζήτηση οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν όλοι στο σχολείο καθώς και τα συναισθήματα που έχουν τα άτομα που παίρνουν μέρος σε ένα περιστατικό βίας (ο θύτης, το θύμα και τα άτομα που παρακολουθούν χωρίς να αντιδρούν). Αυτή η παρουσίαση-ενημέρωση πέρασε μηνύματα σε αυτούς που την παρακολούθησαν και παράλληλα μέσω video του Χαμόγελου του Παιδιού σχετικά με τη βία.
Αυτή η επικοινωνία ήταν ένα διδακτικό γεγονός με το οποίο οι μαθητές διεύρυναν τους ορίζοντές τους και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν απέναντι στους συμμαθητές τους.

Μαρία Σιαπατόρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου