Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Στο ίδρυμα Ευγενίδου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Το ίδρυμα Ευγενίδου επισκέφτηκαν οι μαθητές του τμήματος Β1, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, για την απόκτηση γνώσεων, στο πεδίο της σύγχρονης τεχνολογίας.

Tα παιδιά του σχολείου, γνώρισαν από κοντά έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή του εργαστηρίου Τεχνολογίας UTech Lab, του Ιδρύματος. Έμαθαν να σχεδιάζουν στον Η/Υ στερεά σώματα (εξαρτήματα, εργαλεία) τα οποία ο εκτυπωτής τα εκτυπώνει σε τρισδιάστατη μορφή. Παρακολούθησαν όμως μια άλλη εκτύπωση που ήταν σε εξέλιξη αφού η διαδικασία αυτή διαρκεί πολύ χρόνο. Στη  συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ψηλαφίσουν τα μικρά αντικείμενα που είχαν φτιαχτεί από τον ίδιο εκτυπωτή.
Τέλος, εφόσον είχαν εμπεδώσει τα προηγούμενα, έμαθαν να προγραμματίζουν ρομποτάκια, ώστε να ακολουθούν μια τυχαία διαδρομή του λαβύρινθου ξεπερνώντας τα εμπόδια που συναντούν, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις για να διασχίσουν την προκαθορισμένη πορεία ανάμεσα σε πολλές άλλες. Διαδικασία που φάνηκε πως το απολαμβάνουν τα περισσότερα παιδιά.
Οι μαθητές χάρηκαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας νέα πράγματα που τους δημιουργήθηκε η επιθυμία να ξαναεπισκεφτούν το Ίδρυμα Ευγενίδου για νέες εμπειρίες.

Ιωάννα Δασκαλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου