Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Δημοσιογραφική Ομάδα

       ΠΡΩΤΗ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σε δύο μαθήματα η δημοσιογράφος Φωτεινή Μασούρα εισήγαγε την δημοσιογραφική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας στην διαδικασία της συνέντευξης! 

Στο πρώτο μάθημα  μίλησε για το πώς να παίρνουμε καλές συνεντεύξεις. Αναφέρθηκε στα είδη των ερωτήσεων, που οι πιο σημαντικές να είναι οι:  καθοδηγητικές, εριστικές, περιγραφικές, γνώμης, υποθετικές, και εισαγωγικές. Διαβάθμισε τις συνεντεύξεις με πιο εύκολη την τηλεφωνική και με πιο δύσκολη την συνέντευξη την ώρα που περνάει ο συνεντευξιαζόμενος στον δρόμο. Μίλησε για τα στάδια μιας συνέντευξης. Ανέφερε επίσης τι κάνει ένας σωστός δημοσιογράφος, την προετοιμασία που χρειάζεται και πως γίνεται μια πετυχημένη συνέντευξη. Τέλος αποκάλυψε για το ποιοι άνθρωποι είναι βολικοί για συνέντευξη!
Στο δεύτερο μάθημα οι μαθητές της δημοσιογραφικής ομάδας πήραν συνέντευξη από την κυρία Μασούρα. Τα πήγανε πολύ καλά! Η καλεσμένη δημοσιογράφος μας μίλησε πρώτα για το ιστορικό της. ‘Έπειτα οι μαθητές τις έκαναν ερωτήσεις σχετικές με την δημοσιογραφική της ζωή. Τέτοιες ερωτήσεις ήταν: «Με βάση όσα περάσατε με την δημοσιογραφία θα αλλάζατε την δημοσιογραφική σας ζωή με την ζωή ενός νομικού;» Η ερώτηση αυτή έγινε με βάση ότι μας είχε πει, ότι παλιότερα ήθελε να γίνει ή δημοσιογράφος ή δικαστής μιας και που της άρεσε η ανάκριση. Η δημοσιογράφος απάντησε ότι αν της δινόταν η ευκαιρία θα έδινε εξετάσεις νομικής. Μια ακόμα ερώτηση ήταν «Σας έχουν ποτέ αναγκάσει να γράψετε ένα ψεύτικο ή αλλιώς πειραγμένο άρθρο;» Η δημοσιογράφος απάντησε ότι δεν της έχει τύχει κάτι τέτοιο προς το παρόν. Διευκρίνισε ότι αν της τύχαινε κάτι τέτοιο θα έφευγε από την εταιρία στην οποία θα δούλευε.
Χαρήκαν τα παιδιά πάρα πολύ που είχανε καλεσμένη δημοσιογράφο και είχανε την ευκαιρία να «πειραματιστούν». Βρήκαν τόσο ενδιαφέρουσα αυτή την επικοινωνία που σημείωσαν ότι έλεγε με μεγάλη αφοσίωση. 
                                                                 Σοφία-Αριάδνη Κόκκωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου